Korkuluğu olmayan duvar kazaya davetiye çıkarıyor

Korkuluğu olmayan duvar kazaya davetiye çıkarıyor

Şırnak merkez Balveren beldesi sakinleri, yol genişletme çalışmaları sırasında örülen duvara korkuluk yapılmasını istiyor.

ŞIRNAK - Belediyenin 3 ay önce yaptığı yol genişletme çalışmalarında örülen istinat duvarı korkuluk yapılmadığı için birçok kaza meydana geldi. Yaklaşık 8 metre yüksekliğindeki duvarın üzerinde korkuluk olmadığı için bugüne kadar 5 kişi düşerek çeşitli yerlerinden yaralandı.

 

Korkuluğun olmaması nedeniyle çok sayıda hayvan da düşerek telef oldu.  Yayla Mahalle Muhtarı İzzetin Sanrı , “Şırnak Merkez Balveren beldesi içinden geçen Hakkari-Şırnak Karayolu Yayla Mahallesi’nde yol genişleme nedeniyle yaklaşık 150 metre uzunluğunda 7-8 metre yüksekliğinde duvarın üzerinde kaldırım taşları döşenmiş, ancak insan ve hayvanların düşmemesi için herhangi bir önlem alınmamış. Bugüne kadar 5 insanımız duvardan düşmüş, sayısız hayvanda telef olmuştur. Önceki gün okuldan dönen birinci sınıf öğrencisi bir çocuk, duvardan düşerek sağ ayağı kırılmıştır. Defalarca gerek yasal dilekçe ile gerekse sözlü başvurmamıza rağmen her hangi bir gelişme olmamıştır. Yetkililerin biran önce önlem almasını ve duvara korkuluk yapılmasını talep ediyoruz. diye konuştu. (Mustafa Erkan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.