Kuzey bölgedeki ilçelerin sorunları hal edilmezse bölge insansızlaşır

Kuzey bölgedeki ilçelerin sorunları hal edilmezse bölge insansızlaşır

​Bingöl'ün Adaklı ilçesini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, kuzey bölgedeki ilçelerin sorunlarının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Adaklı'da esnaf ve halk ziyaretlerinde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, kuzey bölgedeki ilçelerin sorunlarının çözülmemesi durumunda bölgede insanların kalmayacağını söyledi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve heyeti Adaklı'da esnaf ve halkın sorunlarını dinledi.

Başta ulaşım olmak üzere diğer hizmet konularında mağdur olan ilçe halkını ve esnafını ziyaret eden Tasalı, ilçesinin en çok ulaşım, içme suyu sıkıntısı ve yüksek kiralarından mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Tasalı, Bingöl’ün kuzeyinde "çıkmaz sokak" olarak bilinen bölgede bulunan, Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Sancak bölgelerinin en önemli sorunun ulaşım olduğunu vurguladı.

Adaklı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Tasalı, yapılan ziyaretleri kapsamında geçen hafta Sancak beldesi ardından bugün de Adaklı sakinlerini ziyaret ettiklerini belirtti.

“Adaklı ve diğer kuzey bölgesinde kalan ilçelerimizin birinci önceliği ulaşımdır”

Tasalı, "Bizler HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bugün de Adaklı ilçesini ziyaret ettik. Esnafımızla görüşüp, sorunlarını kendilerinden dinledik. Adaklı halkıyla görüşmemizde üç konu öne çıktı. Buradaki vatandaşlar genelde yol ve ulaşım sorunlarının birinci soruları olduğunu söylediler. Uzun süredir Hükümetin de gündeminde olan da burada duble yol sözü verilmişken, maalesef vatandaşlar yapılacak olan Sancak-Bingöl yolu üzerine bir hayal kırıklığına yaşamış görünüyorlar. En kısa sürede bu kuzey ilçelerinden geçmesi planlanan yolun, bir an önce bitirilmesi ve geniş bir yolun yapılması gerekiyor. Bu hem ilimiz için hem de bu çıkmaz sokak olan kuzeydeki ilçelerimiz için çok hayati bir önem taşıyor." dedi.

Kuzey bölgede bulunan ilçelerin ulaşım sorunu giderilmediği takdirde her açıdan gerilemenin devam edeceğini ifade eden Tasalı, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bu bölgenin yol sıkıntısı giderilmemesi durumunda vatandaşların burada çok fazla kalacağını zannetmiyorum. Gün gelir belki buralarda insan kalmaz, bu açıdan ilçelerimizin mamur hale gelmesi için yolun mutlaka düzeltilmesi lazım.  Gerçekten de ilimiz ve bu ilçeler arasındaki ulaşımı sağlayan yol, yol değildir. Bir an önce bu yolun, düzeltilmesi gerekiyor. Bu yolun yapılması, revize edilmesi lazım. Zira mevcut yol, birçok kazaya da neden oluyor.  Vatandaşın şehire gelip işini takip etmesinde de ciddi bir engel teşkil ediyor." 

“Adaklı ilçesinde iş yeri ve ev kiraları cep yakıyor”

İlçede kira fiyatlarının yüksekliğinden de şikayetlerin olduğunu aktaran Tasalı, "Esnaf ziyaretimizde kiraların çok yüksek olduğunu, gittiğimiz her esnaf 800 ile bin 500 TL arasında kira ödediğini söyledi. Yine ev kiralarında da 500 ile 1000 TL arasında değişiyor. Çünkü burada yapılaşma çok az konut sayısı çok az. İş yeri sayısı çok az. Bundan dolayı kiralar çok yüksek memur ve asker ev bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu sorun giderilirse inanıyoruz ki kira fiyatları düşecek." dedi.

"Halk içme suyu sıkıntısı yaşıyor"

Adaklı'da içme suyu sıkıntısının da yaşandığını aktaran Tasalı, “Özelikle bazı mahallelerde yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Adaklı’nın her tarafından sular akıyor ona rağmen burada oturanlar yazın ciddi su sıkıntısı yaşıyorlar. Bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerekir. Zira buralara birtakım hizmetler geliyor.  Ancak bu hizmetler yetersiz ve gelen bu hizmetlerde çok kalitesiz. Vatandaşlar gereği gibi faydalanamıyor. Yani gelen hizmetlerde dediğim gibi çok kalitesiz standartlara uygun olmayan hizmetler. Yetkililerin bunlara da dikkat etmesi gerekir. Buraya gelen hizmetlerin standartlarına uygun yapılıp yapılmadığı ve yetkililer tarafından sıklıkla denetlenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA) 






























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.