Londra'da Muhammedi sevda

Londra'da Muhammedi sevda

İngiltere'de Peygamber Sevdalıları tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

LONDRA - Kuzey Londra'da bulunan Said Nursi Camii ve Nur Kültürel Eğitim Derneğinin Avrupa Peygamber Sevdalıları  bünyesinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum programı ilgiyle gerçekletirildi.

 

Sunuculuğunu sanatçı Mehmet Zeki Basatoğrul'un yaptığı program, imam-hatip Hüseyin Temur Hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Üç dilde ilahiler

Susa İlahi Grubu ve Ingiltere’de ikamet eden sanatci Mehmet Zeki’nin okuduğu birbirinden güzel Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ilahiler büyük bir ilgiyle dinlendi.

Almanya'dan gelen Susa İlahi Grubu sanatçılarının okuduğu Kürtçe ve Turkce Mevlid salonda duygulu anlara sahne oldu.

 

Küfre Panzehir:”Resulullah (a.s)

Okunan mevlid-i Şerifin ardından, İngiltere’nin Sheffield kentinden programa iştirak Molla Selim, Resulullah (a.s)ın hayatından kesitler paylaştığı konuşmasında, “O, Allah’ın sevgilisi hayatımızın rehberi idi. O’nun geldiği an, O’nun doğduğu topraklar, zamanın en karanlık anının yasandığı zulmün kol gezdiği topraklardı. Doğduğu anda meydana gelen olağanüstü hadiseler tarihin seyrinin nasıl değişeceğinin habercisiydi.

 

Resulullah (a.s)'ın hayatındaki örneklik bizim ışıklarla arayarak bulacağımız örnekler değil, Kur’an’a bakarak hayatımıza tatbik edeceğimiz hayat modelidir.

Avrupada çocuklarımız birer birer küfür zehiriyle zehirlenirken, panzehir olarak kullanacağımız tek şey Resulullah (a.s)ın örnek yaşantısıdır.” Şeklinde konuştu.

 

Cennete Bile Resulullah (a.s)’den Ayrı Kalamazdılar

Said Nursi Camii yönetim kurulu adına bir selamlama konuşması yapan Talib Demir, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdikleri Kutlu Doğum programının Resulullah (a.s)’e muhabbet ve özlemin yegane nişanesi olduğunu belirterek, Sevban r.a ın Cennette bile olsa Resulullah (a.s)’den nasıl ayrı kalamayacağınının kıssasını paylaştı.

 

Programa Belçika’dan iştirak eden ve  sahabenin peygambere olan sevgi ve bağlılığını  birbirinden güzel örneklerle aktaran Molla Abdurrahman hoca, “Allah’a inanmadan iman olmaz, peygambere iman edilmeden de iman tamamlanmaz. Ve yine iman tamamlanmaz ki resulullah a.s gercek anlamda sevilmeden.” Dedi.

 

Said Nursi Camii Kadın Kolları tarafından eğitilen Ravza Gülleri adlı çocuk ilahi grubunun seslendirdiği biribirinden güzel ilahiler tüm katılımcıların takdirini kazandı.

 

Program, Grup Susa'nın birbirinden güzel ilahileri ve yapılan dua ile sona erdi. Program sonrasında tüm katılımcılara kırmızı gül dağıtıldı.(Tayyip Bakır - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.