Mahallelilerden köprü talebi

Mahallelilerden köprü talebi

Mersin’in Tarsus ilçesinde üzerinde her gün yüzlerce aracın geçtiği köprü büyük tehlike arz ederken, vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi.

Tarsus’ta bulunan Çamlıyayla’yı Tarsus ve Adana’ya bağlayan köprü olan ve her gün üzerinde yüzlerce aracın ve insansının geçtiği Kurtçukuru Mahallesi köprüsü büyük tehlike arz ederken, vatandaşlar ise yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi.

Seçimden seçime hatırlandıklarını belirten mahalle sakinleri, “Bize seçimden önce söz veren siyasiler hâlâ ne köyümüze gelmişlerdir ne de verdikleri sözlerle ilgili bir adım atmışlardır.” dediler.

Yıkılma tehlikesi olan köprü için defalarca yetkililer çağrıda bulunduklarını belirten mahalle sakinleri,
“Tarsus ve Adana istikametinden Çamlıyayla’ya gelen araçlar, köprüde adeta ölümle dans ediyorlar. Seçimden önce bize yüzlerce siyasiden Cuma mesajı ve selamlarını içeren SMS’ler gelirdi. Ancak ya onlar Cumayı unuttu ya da bizi unuttular. Yani bu köprünün yapılması için illa ki birilerinin burada ölmesi mi gerekiyor? Burada güvenlik olmadığı için defalarca kaza oldu. Bazı araçlar köprüden aşağı uçtu. Bariyerler parçalanmış. Bariyerler bile yapılmadı. Kimsenin ocağı sönmeden acilen bu köprüyü genişletip onarsınlar.” İfadelerini kullandılar,

Karayollarına bağlı olan mahallelerindeki bu köprünün hem kendi köylerindeki yaşayanlara hemde Çamlıyaylaya gelen yaylacıları ölüme götüreceklerini dile getiren mahalleli, Tarsus ve Çamlıyayla Kaymakamlarından yardım istediler. (A. Hâkim Kurt- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.