Mahallelinin tepkisiyle dar sokak ağır tonajlı araçlara kapatıldı

Mahallelinin tepkisiyle dar sokak ağır tonajlı araçlara kapatıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dar sokakta ağır tonajlı araçların geçmesine mahallelinin tepki vermesi üzerine Silopi Kaymakamlığı sokağı büyük araçlara kapattı.

Aralarında akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu ağır tonajlı araçların tarihi uluslararası İpekyolu ile çevre yolu arasında kalan Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Cumhuriyet (Kizir) Mahallesinden geçmesi tepkiye neden olmuştu. Mahallelinin sesini "Ağır tonajlı araçlar mahalleliyi tedirgin ediyor" başlığıyla manşete taşıyan İLKHA'nın haberi yetkilileri harekete geçirdi.

Haberin ardından Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, geçişlerin tehlikeli olacağı düşüncesiyle yolun kapatılması için talimat verdi. Işıktaş'ın talimatıyla Jandarma tarafından dar sokağın giriş ve çıkışına beton bariyerler konularak, sokak büyük araç trafiğine kapatıldı. Küçük araçların geçiş yapabildiği bariyerlerin bulunduğu sokak ise çocukların oyun alanı haline döndü.

Dar sokaktan sık sık geçen büyük araçlardan dolayı geceleri uyuyamadıklarını belirten mahalleli, sokağı büyük araç trafiğine kapattıran Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş'a ve buna vesile olan İLKHA'ya teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinde Nurşin Kaplan, "Eksiden dışarı çıkamıyorduk. Sizin vesilenizle artık dışarı çıkabiliyoruz. Çocuklarımız da sokakta rahatça oynayabiliyor. Eskiden geceleri araçlardan dolayı uyuyamıyorduk, artık geceleri de rahat uyuyabiliyoruz. Sizlere ve Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Artık çocukların rahatça dışarı çıkabildiğini belirten mahalle sakini Zeynep Zeyrek, "Yoldan dolayı sorunumuz vardı. Araçlardan dolayı dışarı çıkamıyorduk. Dar sokakta 2 araç geçtiğinde biz sokağa çıkamıyorduk. Çocuklarımız artık dışarı çıkabiliyor. Şimdi içimiz rahattır. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum bu yolu kapattırdığı için." diye konuştu.

TIR'lardan dolayı sokakta oyun oynayamadığını anlatan çocuklardan Muhammed Zeyrek, artık rahatça oyun oynayabildiğini söyledi.

Zeyrek, "Eskiden TIR'lar geçerken içeriye bile giremiyorduk. Biz dışarıya çıktığımızda araçlar gelip-geçiyordu. Artık biz rahatlıkla çıkıp gidebiliyoruz. Artık caddede top oynayabiliyoruz ve bisikletlerimizle gezebiliyoruz. Kaymakam beye çok teşekkür ediyoruz bize gösterdiği ilgi için." dedi.

Sabriye Kaplan ise şöyle konuştu: "Biz geceleri hiç uyumuyorduk. Sürekli TIR'lar geçiyordu. Az kalsın benim kızıma araç çarpıyordu. Çok tedirgin oluyordum, çocuklarım rahat dışarıya çıkamıyordu. Bu yolu kapattırdığı için Kaymakamımıza ve Jandarma'ya çok teşekkür ediyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.