Malatya'da "Batı, Türkiye ve İslam" konferansı yapıldı

Malatya'da "Batı, Türkiye ve İslam" konferansı yapıldı

Malatya'da Hayrın Yolcuları Derneği tarafından "Batı, Türkiye ve İslam" konferansı düzenlendi.

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Batı, Türkiye ve İslam" temalı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Stratejik Düşünce ve Analiz Merkezi (SDAM) Başkanı Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan katıldı.

Muhammed İmamoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, günün anlam ve önemine binaen hazırlanan sinevizyon gösterimi ve Cemil Ayna’nın okuduğu şiir ile devam etti.

Daha sonra Abdulkadir Turan konuşmasını yapması üzere kürsüye çıktı.

Batının daima yenilgi psikolojisinde olduğunu dile getiren Turan, haçlı seferlerinden bu yana batı dünyasının yenilgi psikolojisini üstünden atamadığını belirtti.

Batının savaşla başarı elde edemediğini anlamasıyla fikir savaşına girdiğini ifade eden Turan, “Bizde bir kere bilgi üretimi durmuş durumda. Bilgi öyle bir şeydir ki siz üretmezseniz ateş gibi, tuz gibi gidip komşudan alırsınız. Ya siz üreteceksiniz ya da alacaksınız. Biz üretemiyoruz ve almaya başlıyoruz.  Biz batıya Şinasi’yi gönderiyoruz diyoruz ki ‘git bize maliyeyi öğren’ ama onlar bize Şinasi’yi şair yapıp gönderiyorlar. Biz batının medeniyetini alıp kendimize mal ediyoruz. Kendimiz ile ilgili bir şey üretemiyoruz. İşte batı bizi böyle yenmeye çalışıyor. Bu bizim için bir felakettir.” dedi. (M. Ali Batı/İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.