"Maneviyata aç gönüllerimiz her şeyin madde olmadığını anlatıyor"

"Maneviyata aç gönüllerimiz her şeyin madde olmadığını anlatıyor"

Ağrı Semerkand Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, insanların maneviyatının güçlü olmamasının maddiyata verilen önemden kaynaklandığı vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından Ağrı Semerkand Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Okul bahçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörü Arif Yılmaz, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum programı, okunan mevlidin ardından ses sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Celal Efe, Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinden önce hak, adalet ve dürüstlük gibi kavramların unutulduğunu söyledi.

Hz. Peygamber'in "Müslüman, elinden ve dilinden başkasının emin olduğu kimsedir." hadisi şerifini hatırlatan Efe, "Özü ve sözü bir olan peygamberimiz kendisi için istediğini ümmeti için de istemiştir. Bugün burada bu güzel ortamda bizi bir araya getiren neden kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. 20'nci yüzyıl insanı maddi olarak ruhunun paslanmış ve çürümüş halidir. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün artık ruhlar bir şey bekliyor. Maneviyata aç gönüllerimiz her şeyin madde olmadığını anlatıyor bize." dedi.

Konuşmasının sonunda Efe, Peygamber Sevdalıları Platformuna ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.