Mardin Dargeçit'te tehdit bildirisi dağıtan PKK araç yaktı

Mardin Dargeçit'te tehdit bildirisi dağıtan PKK araç yaktı

PKK'nin Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde tehdit bildirisi dağıtmasının ardından Ilısu Baraj inşaatına çalışan yakıt tankeri ateşe verildi.

MARDİN - Dargeçit (Kerboran) ilçesinde Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) çalışanlarının açık isimleri verilerek PKK tarafından dağıtılan tehdit bildirileri sonrası bugün sabah saatlerinde baraj inşaatına çalışan yakıt tankeri ateşe verildi.

Sabaha karşı 05.00 saatlerinde yaşanan olayda, Haci Hamza Köyü (Gundike Haci) yakınlarında Ilısu Barajından Dargeçit istikametine gelmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen Nurol – Cengiz adi ortaklığı şirketine ait 06 BG 3334 plakalı yakıt tankeri yol kesen bir grup PKK’liler tarafından ateşe verildi.

Hatırlanacağı üzere Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) çalışanlarının açık isimlerinin yer aldığı ve tehdit edildiği bir bildiri PKK tarafından çalışanlara verilmiş ardından ilçe merkezinde gece saatlerinde evlerin kapı önlerine bırakılmıştı.

Dağıtılan bildiride çalışanların canlarının tehlikede olduğu ve baraj inşaatında çalışan kişiler ile araçların hedef olacağı tehdidinde bulunulmuştu. (Musab Şengül-İLKHA)

PKK’nin tehdit bildirisi ile ilgili haberimiz:

https://www.cinarinsesi.com/pkk-dargecitte-tehdit-bildirisi-dagitti-59862h.htm

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.