Mardin’de “Önce Aile” çalıştayı düzenlenecek

Mardin’de “Önce Aile” çalıştayı düzenlenecek

Mardin’de düzenlenecek “Önce Aile” çalıştayında ailenin geleceği konuşulacak ve aileleri yıkan yasaların kaldırılması talep edilecek.

Aile kurumunun önemini anlatmak ve bu kurumu yok etmeye yönelik çalışmalara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Mardin’de “Önce Aile” çalıştayı düzenlenecek.

Merkezi İstanbul’da bulunan Aile Platformu tarafından gerçekleştirilecek çalıştay, yarın saat: 13.00’te Mardin İl Müftülük Konferans Salonu’nda başlayacak. 

Çalıştaya, Aile Platformu Genel Başkanı Adem Çevik, Dünya Çocuk Hakları Güneydoğu Daire Başkanı Dr. Uğur Balin, Babalar ve Çocuklar (BABADER) Genel Başkan Yardımcısı Yasin Emrak ve İttihad'ul-Ulema Mardin Temsilcisi Fesih Memiş ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) katılım sağlayacak.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği, süresiz nafaka, mal rejimi, çocuk haczi, velayet, reissiz aile, ebeveyn yabancılaşma” ile yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana kadına şiddeti önleyemeyerek daha hazin vakaların oluşmasına yol açan “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” gibi aileyi temelden ilgilendiren önemli konular ele alınacak. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.