'Merhamet Eli' mağdurlara el uzatma devam ediyor

'Merhamet Eli' mağdurlara el uzatma devam ediyor

Bingöl'de hayırlı hizmetlerini sürdüren Merhamet Eli Derneği, Ocak ayında 41 aileye toplam 5 bin 548 TL değerinde gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Bingöl’de yaptığı hayırlı hizmetleriyle adını duyuran Umut Kervanı Platformu’na üye olan Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Ocak ayında, 41 aileye toplam 5 bin 548 TL değerinde gıda ve nakdi yardımda bulundu.

 

Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, Ocak ayında 41 aileye, 5 bin 548 TL yardımdan bulunduklarını ifade ederek, “Ocak Ayı içerisinde yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerini halkımızla paylaşmak istiyoruz. Buna göre Ocak Ayı içerisinde yaptığımız yardımların miktarı şu şekildedir: 26 aileye gıda yardımında bulunduk. Bunun nakit karşılığı bin 898 TL’dir. 15 aileye nakit yardımında bulunduk. Bunun toplamı 3 bin 650. TL’dir Toplamda bu 41 aileye 5 bin 548 TL tutarında yardımda bulunduk.” dedi. 

 

İnfakın fâni ve dünyevî hedefler için değil, yalnız Allah rızası için yapılması gerektiğini vurgulayan Gönül, “Cenabı Allah ( CC)  şöyle buyurmaktadır: 'Onlar, kendi canları çekmesine rağmen yemeği yoksula, yetime ve esire yedirirler.' 'Biz sizi Allah rızası için doyuruyoruz; sizden ne bir karşılık ne de bir teşekkür bekliyoruz. Biz, çetin ve belâlı bir günde Rabbimizden (O’nun azabına uğramaktan) korkarız.' derler. İşte bu yüzden Allah onları o günün fenalığından esirger; yüzlerine parlaklık, gönüllerine sevinç verir.” Bu ayet-i kerimede infakla ilgili birçok edep ve nükte yer almaktadır. İhtiyacı olduğu hâlde, mümin kardeşini kendine tercih etmenin yüce bir haslet olduğuna işaret ediliyor. İnfakın fâni ve dünyevî hedefler için değil, yalnız Allah rızası için yapılması gerektiği bildiriliyor. Kıyametin dehşetli azabından korunmak maksadıyla infakı, Allah rızası için yapmanın ehemmiyeti vurgulanıyor. İhlâsla yapılan infakların Hak katında makbul olacağı ve sâhibinin yüzünü ak edeceği vaat ediliyor. Allah Teâlâ’nın müminlerden bu nevi Salih ameller işlemelerini talep ettiğine işaret ediliyor.” diye konuştu.

 

İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gördüklerini tekrarlayan Gönül son olarak, “Merhamet Eli Derneği olarak amacımız;  ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır. Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.