Mevlid etkinliğine katılan halk: Çok özlemiştik

Mevlid etkinliğine katılan halk: Çok özlemiştik

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan halk, 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen etkinliği özlemle beklediklerini belirterek kurtuluşun Hazreti Muhammed'in sünnetine uymaktan geçtiğine dikkat çe

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği yoğun bir katılımla başladı.

Coronavirus salgını nedeniyle 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine ülkenin birçok yerinden katılım sağlayan halk, etkinliğe katılmanın verdiği heyecanı anlattı.

"Hasret kalmıştık"

Bingöl'den etkinliğe katılan Zahir Ural, "Peygamber sevdası için geldik. Bugün bizim günümüzdür. O yüzden mutluyuz. Bugünleri 2-3 senedir yaşamadığımız için hasret kalmıştık biz de. Bu sene daha heyecanla geldik. Peygamber aşkı bizim için çok önemlidir. Hem kendimiz yaşamak hem de yaşatmak istiyoruz. Herkesin buna sahip çıkması lazım. Bizim başka kurtuluş yolumuz olmadığı için tek yol budur." diye konuştu.

"Hazreti Muhammed bizim rehberimizdir"

Etkinliğe yine Bingöl'den gelen Ekrem Yıldırak, etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Ayağından rahatsız olmasına rağmen Hazreti Muhammed'e duyduğu sevgide ötürü etkinliğe katılımı ihmal etmediğini belirten Seniha Buğdaycı, "Hazreti Muhammed bizim rehberimizdir. 2-3 yıldır yapılmıyordu çok merak ediyorduk. Ayağım sakattır, Hazreti Peygamberin hatırı için geldim." diye konuştu.

"Her insanın gelip burada böyle bir coşkuyu görmesini, yaşamasını isterim"

Gümüşhane'den gelen Ufuk Aydın, ilk defa bu etkinliğe katıldığını ifade ederek, "Her insanın gelip burada böyle bir coşkuyu görmesini, yaşamasını isterim. Anlatmakla yaşamanın arasında çok fark var. Herkesin bu tadı almasını isterim. Herkesi buraya davet ediyorum. Bu tarz etkinliklerin sadece Diyarbakır'da değil, bir Gümüşhaneli olarak bizim bölgemizde de yapılmasını istiyorum. Bu tür etkinliklerin Türkiye genelinde yapılmasını en can-ı gönülden isteyen bir Müslüman olarak bu tür etkinlikte Peygamber efendimizin tanıtılmasını, Peygamber efendimizin hayatının anlatılmasını Peygamber sevdalıları derneğinin çalışmalarına şahit oldum. Sınavlarda kitaplarla insanlara Peygamberimizi en güzel şekilde tanıtan vakıf olarak gördüm. Bizim bölgemizde de var ama bu vakfın bizim bölgemizde daha etkin olmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Müslime Kırdemir de etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti.

"Bütün Müslümanları yan yana görmekten dolayı mutluyum"

Adana'dan katılan Fırat Songül de ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını; heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "Bütün Müslümanları yan yana görmekten dolayı mutluyum. Hep beraber mutlu bir şekilde bir alanda toplanmamız beni daha çok mutlu ediyor. Cemaatlerden Müslümanlardan Allah razı olsun. Kimin katkısı bunda varsa Allah onlardan razı olsun, sayılarını artırsın." temennisinde bulundu.

"Müslümanların birleşmesi, Peygamberi anması en güzel şeydir"

Ömer Anaçkaya ise şunları söyledi: "Kim Peygamberi bilirse Allah ondan razı olsun. Bugüne ne mutlu ki Müslümanların birleşmesi, Peygamberi anması en güzel şeydir. Peygamber Efendimiz, Müslümanların şefaatçisidir. Onu her zaman anmalıyız. Onun üzerine çoğu zaman tebliğ yapmalıyız."

Berat Kaya da etkinliğe ilk defa katıldığını ve büyük bir heyecan yaşadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.