Mısır’da ki idam kararlarına Tarsus’tan tepki

Mısır’da ki idam kararlarına Tarsus’tan tepki

Mersin’de, aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararı Tarsus Ashab-ı Kehf platformunun yapmış olduğu kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.

Tarsus’ta faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşların oluşturduğu Ashab-ı Kehf platformu, aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararını kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

Yapılan kitlesel basın açıklamasında, birlik beraberlik ve İslami mücadeleye vurgu yapıldı.

Cuma Namazı çıkışında Ulu Camii avlusunda yapılan basın açıklamasında, verilen idam kararlarının siyasi olduğun ve bu kararın bir an önce geri çekilmesi gerektiği belirtti.

Yapılan açıklamada, “Diktatörleri devirme iradesiyle zalimlerin tahtını alaşağı eden ve ‘Özgürlük, Adalet ve meşruiyet’ çağrıları ile meydanları tekbir sesleri ile inleten  İslami Hareketler Tunus, Libya, Mısır, Yemen ve Suriye’de istekleri zalimlerin iktidarlarını sarstı. Halkların kendi iradesini ellerine alma çabaları bu nedenle zalimlerce bir cezalandırmaya, bedel ödetme kampanyasına dönüştürüldü.”  İfadelerine yer verildi.

Basın açıklaması, Tarsus Vaizi Mikail Tayşan’ın yaptığı dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.