Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri istedikleri robotu yapabilecekler

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri istedikleri robotu yapabilecekler

Muş Alparslan Üniversitesi, bünyesinde bulunan STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) laboratuarını geliştirerek öğrencilere istedikleri robotu yapma fırsatı sunuyor.

Muş Alparslan Üniversitesi, bünyesinde bulunan STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) laboratuarını geliştirerek öğrencilere istedikleri robotu yapma fırsatı sunmak amacıyla İstanbul’dan üniversiteye özel bir robot şirketini davet etti.

Üniversitenin daveti üzerine üniversiteye gelen robot şirketi okulda açtığı stantta robotların tanıtımını yaparken,  öğrenciler  standa yoğun ilgi gösterdi.

Standı ziyaret eden üniversite Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, öğrencilerin kabiliyet ve yeteneklerini göstermelerini mümkün kılacak bir eğitim sistemini tesis eden bir araştırma merkezi kurmak istediklerini belirterek, “Üniversitemizde STEM adını verdiğimiz bir merkezimiz var. Bu merkezin aslında temel amacı öğrencileri sadece belli bir alanda yetiştiren üniversite anlayışından çıkarak farklı alanda kabiliyetlerini ve yeteneklerini göstermelerini mümkün kılacak bir eğitim sistemini tesis eden bir araştırma merkezidir. STEM’in temel amacı bir açıdan mühendisliği, bir açıdan sanatçılığını yani insanın bütün yönlerini bütünüyle ortaya çıkaracak bir eğitim sistemi oluşturmaktır. Biz bunun da laburatuarlarını üniversitemizde yapmak istiyoruz. Bu laboratuarlar büyük üniversitelerde var. Biz bunların yeni üniversitelerde de açılmasını arzu ediyoruz.” Dedi.

Şirketin satış müdürü Elektronik Mühendisi Alaattin Kalebaş, öğrencilerin eğitimsel robot kitleri içerisinden çıkan kitaplardaki adımları takip ederek her seviyede birbirinden farklı robotlar yapabileceklerini ifade etti.

Anaokulundan başlayıp akademik araştırmaya kadar uzanan bir ürün yelpazelerinin olduğunu belirten Kalebaş, “Bizim şirketimizin anaokulundan başlayıp akademik araştırmaya kadar uzanan ürün yelpazesi var. Bu ürünler eğitimsel robot kitleri içerisinden çıkan kitaplardaki adımları takip ederek her seviyede birbirinden farklı robotlar yapıyorsunuz. Ve hayalinizdeki robotu gerçekleştirmek için bilmeniz gereken her türlü konuyu öğreniyorsunuz. Bazı robotlarda basit programlamalar yapılırken, bazı robotlarda ileri düzeyde programlamalar yapabilirsiniz. Her robotun kendisine göre yaptığı hareketler vardır.” İfadelerini kullandı.

Üniversitenin mevcut laboratuarını geliştirmek ve farklı amaçlar için yeni laboratuar açmak istediğini söyleyen Kalebaş, “Üniversitenin mevcut laboratuarını geliştirmek, ayriyeten de farklı amaçlar için MŞÜ yeni laboratuar açmak istiyor. Bu laboratuarı açmak için biz de onlara yardımcı olmak istiyoruz. Ürünlerimizi tanıtmak için de üniversitede stant açtık.” şeklinde konuştu.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.