Muş Kudüs için tek yürek oldu

Muş Kudüs için tek yürek oldu

​​Emperyalist ABD’nin hain bir plan ile Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararını protesto eden Muşlular, Kudüs için tek yürek oldu.

Emperyalist ABD’nin hain bir plan ile Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. Muş’ta faaliyet gösteren STK’lar öncülüğünde vatandaşlar, belediye meydanında bir araya gelerek Kudüs için tek yürek oldular.

Emperyalist ABD’nin hain planına tepki gösteren Muşlular basın açıklaması öncesi tekbirler getirdi, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Yüzlerce Muşlunun katıldığı basın açıklamasını STK’lar adına Hasan Tanışık okudu.

İsrail işgalinin ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmadığını ve onaylanmasının da mümkün olamayacağını belirterek sözlerine başlayan Tanışık, "Bütün grupları ve taraflarıyla bugüne kadar haklı, onurlu ve azimli bir mücadele ortaya koyan Filistin’in yıllar boyunca en ağır şartlarda kesilmeyen mücadelesini selamlıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra da maddi manevi yanlarında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. İslam Dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı, siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail’e ve İsrail’in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar ABD ve Siyonist işgalciler aleyhine sloganlar atarak dağıldı.

Basın açıklaması sonrasında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, " 15 Temmuz darbe girişiminde burada toplanan halk, bu ruhu Kudüs’ten almıştır. Tankların önüne kendilerini serenler, kendilerini kurşunlara hedef edenler bu ruhu Kudüs’ten almışlardır. Bu anlamda devletin, hükümet yetkililerinin bu halka bir vefa borcu vardır. Hükümet yetkililerinin boykotlarla değil acil olarak İsrail ve Amerika’ya ciddi anlamda yaptırımlarda bulunması lazım." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Muş Şubesi Başkanı Mahir Barışan ise, Trump’ın meşrutiyetinin ABD içinde sorgulandığının söyleyerek, "Biz Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma girişimini ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma girişimini meşru bulmuyoruz. Bu kararın Müslümanların hassasiyetini göz ardı eden, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren bir karar olduğu düşüncesindeyiz. Trump’ın Amerika içerisindeki meşruiyeti sorgulanıyor. Kendi meşruiyetine kılıf bulma, kendini kamufle etme anlayışı içerisinde olan Trump’ın böyle bir hamlesi tamamen kendini kurtarmaya ve iç siyasete dönük bir hamledir. Dolayısıyla bunun boş bir çaba olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.