Muş pazar esnafı satışlardan memnun değil

Muş pazar esnafı satışlardan memnun değil

Kurban Bayramı nedeniyle Muş’ta kurulan pazarda tezgah açan esnaf, satışlardan memnun değil.

Her yıl bayram öncesi olduğu gibi bu yılda bayrama kısa süre kalmasıyla birlikte Muş Belediye Meydanı ile PTT Caddesi civarında bayram pazarı kuruldu. Her bayramda olduğu gibi bayrama 3 gün kala kurulan ve birçok vatandaşın daha uygun fiyatlarda alışveriş yapmasını sağlayan pazarda, vatandaş eksikliklerini tamamlıyor.

Her bütçeye uygun ürünlerin yer aldığı tezgâhları gezen vatandaşlar, her yıl kurulan bayram pazarından ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, pazardaki ürünlerin daha hesaplı olduğunu söylediler.

Satışlardan memnun olmadıklarını belirten esnaflar ise geçen bayramlarda yaptıkları satışı bu sene yapamadıklarını belirttiler.

Bayram alışverişine çıkan Ömer Dinçer, pazar esnafına katkı olsun diye pazarı tercih ettiğini söyleyerek, “Vatandaşlar tatlı ve diğer ürünleri pazarda satıp kendi ailelerinin bayram masraflarını yapıyorlar. Mehmet arkadaşımız da yıllardan beri tatlı işi yapıyor. Gerçekten güzel tatlılar yapıyor. Bizlerde vatandaş olarak pazardan alışveriş yapıyoruz. Pazar esnafına katkı olsun istiyoruz. Pazardan aldığımız tatlıyla marketten aldığımız tatlı arasında gerçekten bir fark yok. Fiyatlar marketlere göre biraz ucuz. Mesela bayram şekerini pazarda 3 kilosunu 15 ila 20 liraya alıyoruz fakat markette kilosu 20 lira.” diye konuştu.

Tatlı satan Mehmet Ekinci de doların yükselişi kendilerini de etkilediğini belirterek, “Biz markayız ama bugün pazara düştük. Fiyatlar gayet uygun. Dolar yükselmiş mecburen pazarda satıyoruz. Yağın tenekesi olmuş 150 TL, ceviz almış başını gidiyor. Vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz, vatandaş tatlı yesin istiyoruz. Fiyatlarınız 30 ile 35 arasında değişiyor. Dükkânda daha farklı tatlar var. Onlar da 100 ile 150 arası değişiyor.” dedi.

Elektronik eşya satan Murat Gümüş, her yıl yaptıkları satışı yapamadıklarını aktararak sabırla işlerinin düzelmesini beklediklerini söyledi.

Gümüş, “Her halükarda vatandaşın memnuniyeti yok. Özellikle seçim öncesi ve sonrası dolar kurundaki tutarsız yükselişler malzeme fiyatlarını etkiledi. Bizim işimiz genellikle elektronik olduğu için doların her yükselişi malzemeye de yansıyor. Bizim alım gücümüzde zayıflık var. Ramazan Bayramında aynı ürünü aldım aynı sayı aynı malı bu bayramda bin 680 TL fiyat farkıyla aldım. Dün akşam itibariyle yeni güncel fiyatlar geldi 19 liraya aldığım mal 24 buçuk liraya olmuş. Gün geçtikçe eriyoruz. Dün yaptığımız işi bugün yapamıyoruz. Yani ticarettir buna alışkınız fakat sabırla iyileşmesini bekliyoruz. Ben çok da iyi görmüyorum önümüzü karanlık görüyorum. Biraz karamsar olabilir ama bu benim fikrim.” ifadelerini kullandı.

Telefon satışı yapan Mirza Karabulut da telefonlara yüzde 12 gibi bir zam yapıldığını ifade ederek, “Ortalama cihaz başına 100 ila 150 TL bir fiyat artışı oldu. Sadece telefonlara değil bütün malzemelere yansıdı. Telefon malzemeleri, şarj, batarya ve kılıf hepsine yansıdı. Düşmesini bekliyoruz. Satışlarımız çok şükür iyidir. Satışlar şuan umduğumuzdan iyi. Bayramdan iki üç gün önce genelde bir yoğunluk oluyor. Şu an her bayram öncesi olan yoğunluğu yaşıyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler