"Müslüman halk birleşmek zorunda''

"Müslüman halk birleşmek zorunda''

Son günlerde bölgede yaşanan olayların, İslam düşmanlığı kaynaklı olduğunu söyleyen Muş halkı, gelişen olayların müslüman halkın ve cemaatlerin birleşmesini zorunlu kıldığını söyledi.

MUŞ - Muş halkı, son günlerde bölgedeki İslami kişi ve kurumlara yapılan saldırının, İslam düşmanlığı kaynaklı olduğunu belirterek gelişen olayların müslüman halkın ve cemaatlerin birleşmesini zorunlu kıldığını söyledi.

 

Gündem ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan esnaf Bilal Yurtlu PKK/HDP yandaşlarının yaptıkları baskı ve zulmün, İslam'a ve Müslümanlara olan düşmanlıktan kaynaklandığını ifade ederek “Bu hareketin içerisinde inançsız, Allah'ı inkâr eden bir kadro var. Bu kadro gelip işin içerisine katılıyor ve bunlar İslam'dan nefret ediyor. Aslında asıl mesele budur.” şeklinde konuştu.

 

İslam düşmanlarına bir ayetle mesaj veren Bilal Yurtlu Hoca, "Mesajım şudur ki, ‘Eğer yeryüzünde hepimizi öldürseniz bile, yarın kıyamette Allahtan sizi kim kurtarabilir...’ Yeryüzünde tek bir Müslüman bırakmasanız bile, netice yine Allah'a varış değil midir?  Herkes ölümü tadacaktır. Bu olaylar gösteriyor ki, küfrün tabiatında İslam'a düşmanlık ve yırtıcılık vardır. Rabbimizin de buyurduğu gibi Onlar bizi dinimizden döndürünceye kadar bizimle savaşmaktan vazgeçmezler.” diyerek Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

 

Son günlerde bölgede meydana gelen kaos ve vahşetin bu halkın tarihinde görülmemiş bir olay olarak değerlendiren Mümtaz Bozkurt ise “Yaşananların, geçtiğimiz aylarda Amerika'nın Diyarbakır'da kurduğu çadır ve Müslümanların bunu kabul etmemesi neticesinde meydana gelen olayların rövanşı olarak görüyorum. Bu olaylarda Kürt halkına yöneltilmiş bir tehdit var. Hatta Kürt halkından ziyade dindar halkla açılan bir savaş var. Bunların, Kürtlerin veya düşkünlerin haklarını koruma gibi bir dertleri yok. Bu oyun, dış mihrakların bölgemizde Müslümanların birliğinin kurulmaması, Müslüman halkın bir araya gelmemesi ve İslami cemaatleri ortadan kaldırılması için oynadıkları bir oyundur'' dedi.

 

PKK/HDP’ye destek veren “Âlim” ve “Şeyh” diye tanınan kişilere de çağrıda bulunan Bozkurt, “Bölgemizdeki Kürt alim Ve şeyhlere sesleniyorum. Eğer ki molla iseler, şeyh iseler, onların mitinglerinde, cemaatlerinde ve onların var olduğu yerlerde bulunmasınlar ve onlardan ellerini çeksinler. Eğer onlara destek veren âlim ve şeyhlerimiz bunların yaptıklarının İslam dininde yerinin olmadığını, müslüman kanının müslümana haram olduğunu anlatsalardı bu toplum bu hale gelmezdi. Bu çektiklerimiz müslümanların birliğinin bozulmasından dolayıdır. Müslümanlar Kur'an'ın etrafında birleşmek zorundadır. Aksi halde, her gün bu dramına şahit olacağız.”' şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.