Muş'ta çocuklarla yaya önceliğine dikkat çekildi

Muş'ta çocuklarla yaya önceliğine dikkat çekildi

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için Muş'ta çocukların da katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak için Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi. 'Öncelik yayanın' sloganıyla Muş'ta da gerçekleştirilen etkinlik, valilik binası önünde başladı. Etkinliğe Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Fethi Ahmet Polat, kamu kuruluş amirleri ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri ile birlikte yaya geçidinde yürüyen çocuklarla trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi. Vali Gündüzöz, daha sonra öğrencilerle birlikte yaya ve sürücülere broşür dağıttı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gündüzöz, "İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl yaya önceliği trafik yılı ilan edilmiştir. Bugünden itibaren bu yıl yaya öncelikli trafik yılı olarak kutlanılacaktır. Yıl boyu farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yapılacaktır." dedi.

Yayaların trafik akışında daha öncelikli olduğu ve yaya geçitlerinden geçerken sürücülerin öncelikle onlara yol vermesi gerektiği ile ilgili düzenlemelerin yapıldığını belirten Gündüzöz, "Bu düzenlemeler ileri düzeyde düzenlemeler ve çok önemlidir. Bunun yanında sürücülere de büyük bir görev düşüyor. Bu işin bir de yaptırım tarafı oldu. Trafikte para cezaları getirildi. Böylelikle bizim şoförlerimiz açısından kaza riskini bertaraf etmeleri için daha dikkatli olmaları gerekir. Eskiden kaza olduğu zaman yayalara da kusur atfedilebiliyordu. Kusur atfedildiği zaman cezanın ortaya çıkması ve sürücünün aldığı cezanın daha aşağı olması mümkün oluyordu. Bu son düzenlemeyle sürücülerin daha dikkatli olmaları onların ceza hukuku açısından da daha yüksek bir yaptırım ile karşılaşacağı dikkate alındığında önem kazanıyor. Bunun için sürücüler, ilave tedbir almak zorundadırlar. Para cezası olduğu gibi kaza anında da sürücünün karşılaşacağı cezalar sorumluluk ilkeleri çerçevesinde sürücünün üzerinde daha fazla olacaktır. Bu açıdan da sürücülerimize bu yıl bu farkındalığı oluşturarak daha dikkatli olmaları konusunda telkinlerde bulunmamız gerekiyor. Bu model bir uygulamadır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.