Muş’ta Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına yoğun ilgi

Muş’ta Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına yoğun ilgi

​Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise mezunu öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına yoğun ilgi gösterildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise mezunu öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğrencilerle bir araya gelerek, tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca lise mezunu öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları, bu yılda hizmet veriyor.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın eğitimleri, Nusret Salman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli olan öğretmenler tarafından verilen eğitimlere, öğrencilerden yoğun ilgi olduğu gözlendi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 110 öğrencinin açılan ücretsiz kurslara kayıt yaptığını ve kursların yaklaşık bir aydır devam ettiğini belirten Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüz tarafından sürdürülen Destekleme ve Yetiştirme Kursları söz konusu. Bu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımıza bu yıl özellikle mezun olan öğrencilerimiz var. Mezun olan öğrencilerimizi, biz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu okulumuzda kursa almış bulunmaktayız. Kursumuz hafta içi 5 gün devam ediyor. Şu an itibariyle 110 öğrencimizin müracaatı var. Bu 110 tane öğrencimizi biz hafta içi kurslarımıza almış bulunuyoruz. Geçen yıl kurslarımıza devam eden 150 öğrencimizden 92'si üniversiteye, istediği bölümlere yerleşti. Aynı şekilde Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında bu yıl burada devam eden öğrencilerimizin istedikleri bölümlere, istedikleri alanlara yerleşeceğini bekliyoruz. İlimizde hiçbir şekilde özel kursa gitme imkânı olmayan öğrencilerimiz için yapılan bir imkândır. Öğrencilerimizin bu fırsatı değerlendirmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan İlci, “Yarın öbür gün mezun olduğu zaman ben ne yapacağım, nereye gideceğim diye düşünen öğrencilerimiz vardı. Bu öğrencilerimiz için Halk Eğitim Merkezimizin açtığı bir kurs var, bu kurs içinde kendilerine teşekkür ediyorum. Talep ederseniz, isterseniz devlet size her türlü desteği ve imkânı sağlıyor. Sizlere de bu imkânları en iyi şekilde kullanmak kalıyor. Biz istersek elde edemeyeceğimiz şey yok. Yeter ki biz isteyelim ve gayret gösterelim. Burada açılan kurslarımızı en iyi şekilde değerlendirmenizi işitiyorum. Sizlerden istediğimiz derslerinize iyi bir şekilde devam etmeniz, derslerinizi dinlemeniz, öğretmen arkadaşlarımızı dinlemeniz. Burada eksik kaldığınız yerler olursa bunu da internet üzerinden açılan sayfamızdan takip edip canlı derslerden tamamlamanızı öneriyorum. Gerçek manasıyla burada sizlere çok iyi bir imkân verilmiş bunu değerlendirin." dedi.

Kurslara katılan öğrencilerden Yunus Emre Yener ise, "Gerçek manasıyla bu kurslar bizim için çok iyi oldu. Bundan önce okul okurken her zaman okul bittikten sonra nasıl hazırlanacağız diye düşünüyorduk, ama açılan bu kurslarla birlikte burada çalışacak ve kendimizi sınava hazırlayacak ortam bulduk. Bu kurs sayesinde inşallah hepimiz istediğimiz bölümleri kazanırız ve istediğimiz yerlere geliriz. Geçtiğimiz sene burada açılan kurslar sayesinde çoğu kişi üniversiteyi kazanıp gitmiş, inşallah onlardan biride bizler oluruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.