Namazı sevdiğiniz an Allah'a kulluğu seveceksiniz

Namazı sevdiğiniz an Allah'a kulluğu seveceksiniz

Bingöl'de Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" konferansında konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, "Namazı sevdiğiniz an, Allah'a kulluğu seveceksiniz, Rabbinizi seveceksiniz." dedi.

Bingöl'de Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" konferansı düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı.

"Namaz, İslam'ın ta kendisidir."

Namaz ibadetinin önemine vurgu yapan Göktaş,  namaz, teşekkürün ve hamdin somutlaşmış en kapsamlı şekli olduğunu söyledi.

Göktaş, "Bir insan namaz kılmıyorsa eğer, basit bir suç olarak görmemek lazım. Namaz, içinde birçok ibadeti barındıran önemli bir ibadettir. Namaz, İslam'ın ta kendisidir." dedi. 

"Namaz, ibadetin ta kendisidir"

Namazın öneminin fazla anlatılamadığını dile getiren Göktaş, "Namazın önemi ya anlatılamıyor ya da bilinmiyor. Biz bu dünyaya Allah-u Teala'ya ibadet etmek için geldik. Namaz, ibadetin ta kendisidir. Namaz ibadeti, tüm ibadetlerden önce geliyor. Diğer ibadetler ise namazdan sonra geliyor." ifadelerini kullandı.

"Mümin, namaz kılan ve imkânlarını seferber edendir"

Kur'an'da namazla birlikte zekâtın zikredildiğini hatırlatan Göktaş, şunları söyledi:

"Namazla birlikte zekâtın zikredilmesi demek, Müslüman adamın devamlı olarak elindekini veren kişi demektir. Müslüman adam, namaz kılan ve devamlı durmadan elindeki imkânları veren bir adam olarak anlaşılır. Zekât, malın kırkta birini fakirlere vermektir. Ayette, 'Kendileri ihtiyaç içinde oldukları halde Müslüman kardeşini kendi nefsine tercih ederler.' diye geçiyor. Mümin her zaman kendi imkânlarını kardeşleri için seferber edendir. Kardeşiz ama eksik kalıyoruz. Evet, her gün yan yana, omuz omuza veriyoruz. Aynı saftayız. Eğer benim karnım aç ise ve seninle aynı safta durduğum halde farkında değilsen, kardeşliğimiz eksiktir. Benim fakirliğimden, borçlu oluşumdan, geçimimden haberin yoksa burada eksik kalıyoruz. Kur'an'da, 'Namazı kılın, zekâtı verin.' buyuruluyor. İkisinin beraber zikredilmesi, yan yana olması bu açıdan önemlidir."

"Müminler namazlarını huşu içinde kılarlar"

Namazı severek hakkının verilmesi gerektiğine dikkat çeken Göktaş, "Namazı sevmeliyiz. Namazı sevdiğimiz an Allah'ın izniyle O'na iyi bir kul olma yolunda yolumuz açılmıştır. Müminler felaha ermişlerdir. Müminler iflah olmuş, kurtulmuşlardır. Hangi müminler? Namazlarını huşu içinde kılanlar. İşin önemli noktası buradadır. Namaz huşu ile kılınır. Huşu; Rabbimizin huzuruna geldiğiniz zaman, şu kalıbınızla beraber ruhunuzu da hazır bulundurmanın adıdır. Bu çok önemlidir. Huşu, bir Müslümanın seccadesinde kalbini, ruhunu, aklını hazır bulundurmasıdır." şeklinde konuştu.

"Namazı sevdiğiniz an Allah'a kulluğu seveceksiniz"

Namazın gerçekten ibadetlerin en zirvesi olduğunu vurgulayan Göktaş, "Namazı sevdiğiniz an Allah'a kulluğu seveceksiniz, Rabbinizi seveceksiniz." dedi.

Programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi de katıldı.

Program, yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler