"Ne Müslümanlığımızı nede Kürtlüğümüzü yaşayabildik"

"Ne Müslümanlığımızı nede Kürtlüğümüzü yaşayabildik"

Hür Dava Partisi Karlıova mitinginde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Nejat Özdemir, Karlıova halkı öylesine zor ve sıkıntılı, dönemlerden geçtik ki, ne Müslümanlığımızı ne de Kürtlüğümüzü yaşayabildik."dedi.

Bingöl – Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Karlıova İlçe Teşkilatı, Belediye binası önünde miting düzenledi.

 

Düzenlenen mitinge HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Nejat Özdemir, İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Gönül katıldı.

 

“Ne Müslümanlığımızı nede Kürtlüğümüzü yaşayabildik”

Kuran tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan  HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Nejat Özdemir Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Değerlerli Karlıova (Kanîreş) halkı öylesine zor ve sıkıntılı, öylesine karanlık ve bulantılı dönemlerden geçtik ki ne Müslümanlığımızı nede Kürtlüğümüzü dile getirebildik. Ne Müslümanca ne de Kürtçe yaşayabildik.

 

Bunun sonucu olarak toplumsal huzurumuz kaçtı, düzenimiz bozuldu, evlatlarımız sağa sola savruldu. Ancak artık o karanlık dönemleri geride bırakıyoruz. Artık din ve ahlakla ruh bulan Kürtler olarak hayatın her alanında kendi inanç ve kimliğimizle varlığımızı ortaya koyabiliyoruz.

 

İşte hür kadrolar kamil manada bunun örneğini ortaya koyacaklardır. Ruhu bedenle bütünleştirecek, dini dünyayla buluşturacak, halkımızla el el, omuz omuza verip halka maddi ve manevi hizmet yolunun açacaktır, Allah'ın izniyle.”dedi.

 

“Hür Dava bu topraklarda huzur ve güven ortamını inşa edecektir”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son yıllarda sokaklarımız, parklarımıza ve bahçelerimize Feqîyê Teyran'ların Melayê Cizirî'lerin ve Êhmedê Xanîlerin adları geldi. Adları geldi ancak içleri, ruhları yoktu. Hür Dava bu topraklarda Teyranların, Cizirî'lerin, Xanîlerin ruhlarını da iman Şafilerin, İmam Gazalilerin, İmam Rabbanilerin ve  Bediüzzaman’ların adları ve ruhlarıyla buluşturacak, huzur ve güven ortamını inşa edecektir İnşallah.

 

Geliniz el ele, omuz omuza verelim. Hep beraber sağlıklı bir ruhla bizlere ve çocuklarımıza hayır ve huzur vesilesi olacak bedeller imar ve inşa edelim.

 

Geliniz! Yıkma, dökme, düşmanlık, nefret ve saldırgan siyasetin değil, imar, inşa, kardeşlik ve huzur siyasetinin hakimi olmasını sağlayalım." şeklinde konuştu.

 

“Gençlerimize sahip çıkmak için biz de varız, dedik”

Mitingde konuşan Karlıova Belediye Başkan Adayı Murat Akansu HÜDA PAR’ın kuruluş ve amacından bahsederek, “Bilindiği gibi dernek çatısı altında yıllardır Karlıova'mıza hizmet etmek çabasındayız. Bunun da kendi çapında birçok faydaları olmuştur. Ama biz şimdi bakıyoruz ki siyaset arenası olmadan, basın yayın organları, gerek hükümet,  gerek kaymakamlık ve gerek valilik gibi kurumlar sesimizi duyamıyor,  isteklerimizi, ihtiyaçlarımızı dile getiremiyoruz.  Bu yüzden siyasete girmek zorunda kaldık. Gerçi siyaset kökünde kötü bir şey değildir, insanları adil bir şekilde yönetmektir ama,  şimdilik bu adil yöneticilik yok. İnsanları Firavun gibileri de yönetmiş, Musa, Ömer ve İbrahim gibileri de yönetmiştir. Bir tarafa baktığımızda zülüm ve eziyet, diğer taraftan baktığımızda ise hak ve adaletli bir şekilde insanları yönetmiştir. Ama biz şimdiye kadar oturduk, yerimizden bekledik ve seyir ettik. Dedik belki birileri çıkar, buna dur der, ama çıkan olmadı. Bakın bundan 20 yıl öncesine kadar baktığımızda, Karlıova'mızda beş kişi bile içki içmezdi. Bir açık bayan geldiğinde ‘Falanca yerden gelmiştir’ derdik. Ama şimdi baktığımızda gençlerimizin çoğu içki, tiner ve esrar kurbanı olmuştur  ve hiç kimse buna dur demiyor. Evlatlarımıza söz geçirecek durumda değiliz artık.  Gençliğimize birilerinin sahip çıkması lazım dedik ve biz de varız dedik. “dedi.

 

HÜDA PAR’ın her kesim tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Akansu, “Partimizin kuruluşu ve seçim çalışmalarında gittiğimiz her yerde ilgiyle karşılanıyoruz. Daha önce kapısını çalıp derdini sorduklarımız, şimdi bizleri bağrına basıyorlar. ‘Birilerinin değerinin bilinmesi, sözünün geçmesi için illa da aşiret sahibi olmak mı lazım?’ diyorlar.  ‘Aşiretimiz, fazla oylarımız olmadığı için kimse bizlere selam bile vermiyor, ama bunlar bizleri her zaman kucakladı’ diyorlar. Bizim amacımız ve gayemiz bellidir, insanlarımızın hizmet bakımından eşit olmaları yönetimin adil olmasının  göstergesidir." dedi

 

Kimseye terk edecek gibi bir durumumuz yok

Akansu konuşmasının devamında: "Bazı partililer halkın arasında bir yaygara yaparak HÜDA PAR yeni bir partidir, Karlıova'da sadece 300 yâda 400 oy alır, siz oyunuzu onlara verirseniz diğer parti kazanır yalanını yayıyorlar. Aynısını bir diğer parti de söylüyor. Sadece halkımızı kandırarak oylarını almaya çalışıyorlar. Biz de diyoruz ki; partimiz yeni olabilir fakat biz 30 yıldır bu coğrafyada İslami, insanı hizmetler veriyoruz. Çalmadığımız kapı, gitmediğimiz köy kalmadı ve bizim bu çalışmalarımız yıllardır vardır. Halkımız bu yalanlara kanmasın. Bir çok alim ve hocalara sorduk, bu yeminler için ve aldığımız cevap: zorla ve baskıyla oy kullanmak için edilen yeminler geçersizdir. Halkımız bundan hiç çekinmesin ve rahat rahat gidip oylarını kullansınlar." şeklinde konuştu.

 

Miting okunan dua ile sona erdi,  bazı vatandaşların miting sonrası halay çektiği gözlendi.  (Muhtesin Demir-İLKHA)




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.