"Neslimizin çoğu bilgiden kopuk teknoloji çağını yaşıyor"

"Neslimizin çoğu bilgiden kopuk teknoloji çağını yaşıyor"

​Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için öğrencileri çay, simit ve kitap ile bir araya getirdi.

Üniversite öğrencilerinin mezun olduklarında kendilerini yetiştirmiş bir şekilde mezun olmaları için bu tür faaliyetlere imza attıklarını ifade eden topluluk üyeleri, önümüzdeki günlerde de faaliyetlerine devam edeceklerini söylediler.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan topluluğun akademik danışmanı Hatip Erdoğmuş ise, öğrencilerin fikirsel ve düşünsel gelişimlerine katkı sağlamak ve kitaptan uzaklaşan gençleri yeniden kitapla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin kendilerini yetiştirmelerini istediklerini belirten Erdoğmuş, “Biz topluluk olarak birçok etkinliğe imza attık. Bu etkinliklerden biride çay, simit ve kitap oldu. Bu etkinliğimiz çok dikkat çekti. Öğrencilerimizin fikirsel ve düşünsel açıdan kendilerini yetiştirilmesini istiyoruz. Maalesef neslimizin çoğu bilgiden kopuk teknoloji çağını yaşıyorlar. Telefon ve sosyal medyada çok zaman geçiriyorlar. Kitapları bir kenara bırakmışlar. Hatta kitabın sayfalarına dokunmayı unutmuşlar. Birçok hazır bilgiyi teknoloji ve sosyal medya aracılığıyla almaya çalışıyorlar. Biz istedik ki gençlerimiz kitaba dokunsunlar, kitabın kokusunu da hissetsinler. Aynı zamanda kitabı okurlarken çaylarını içip simitlerini yesinler. Bu anlamda düşündüğümüzde anlamlı bir etkinlik oldu. Tabii kitapları da biz kendimiz temin ediyoruz. Öğrencilerimize maddi anlamda bir külfet oluşturmak istemedik. Çay ve simiti de kendi imkânlarımızla alıyoruz. Öğrencilere sadece kitap okuma kalıyor. Tabii okuduğumuz kitapları bir araya gelerek her öğrencimizin kitapta etkilendiği bölümünü veya farklı bulduğu bölümleri burada hocamız eşliğinde bir araya gelerek tartışmış olacağız. Çay simit eşliğinde kitaplarınızı konuşmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Emine Balaman da etkinlik çerçevesinde kendilerine farklı bakış açıları kazandıracak kitapların okutulması gerektiğini belirterek, “Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisiyim. Düzenlenen bu etkinliği gerçekten çok faydalı buldum. Kendi adıma ve diğer öğrenciler adına daha güzel olacağını düşünüyorum. Güzel bir etkinlik olmuş. Hazırlayan herkesten Allah razı olsun. Kitap okumanın önemine gelince bana göre üniversiteliyim diyebilmenin öncelikli etkenlerinden birisi de kitap okumaktır. Gerçekten üniversiteli olarak kendimizi niteleyeceksek kitap okumamız gerekiyor. Bu kitaplar tekdüze kitapları olmamalıdır. Bizim bakış açımızı geliştirecek kitaplar olması gerektiğini düşünüyorum. Farklı yazarlar ve farklı eserler olması gerekiyor. Bu bakımdan bu etkinliği gerçekten faydalı buluyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan Nurdan Halide ise şöyle konuştu: “Biz bugün çay simit ve kitap etkinliği için bir araya geldik. Bu etkinlik Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğunun düzenlemiş olduğu bir etkinliktir. Kitap okumak her insan için çok önemlidir. Özellikle üniversite öğrencisi için daha önemlidir. Şimdilik kitapları okumaya başladık. İlerleyen süreçte okuduğumuz kitapların analizlerini yapacağız.” (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.