Öğrenciler okul yoluna üstgeçit istiyor

Öğrenciler okul yoluna üstgeçit istiyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde ölümlü kazaların yaşandığı uluslararası İpekyolunu kullanan öğrenciler, yola üst geçit yapılmasını istedi.

Kozluk ilçesinde her gün binlerce aracın geçtiği ve ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı uluslararası İpek Karayolunda, üst geçidin olmaması okula gitmek için yolu kullanan öğrencilere zor anlar yaşıyor.

Kozluk ilçesinde Anadolu Lisesi, Farabim Ortaokulu ve Selahattin Eyyübi İlkokulunda okuyan öğrenciler, her gün yolun karşısına geçmek için kullandıkları kara yolunda büyük tehlike ile burun buruna kalıyor.

Yaklaşık bin öğrencinin kullandığı tehlikeli okul güzergahında hiçbir trafik ışığının bulunmaması, tehlikenin daha da büyümesine neden oluyor.

Öğrencilerinin her gün ölüm tehlikesi altında olduğunu dile getiren veliler, bir an önce yetkililerin yola üstgeçit yapmasını istediler.

Yolda trafik ışığı veya üst geçit olmamasından dolayı çocuklarının her gün ölümle burun buruna geldiğini ifade eden öğrenci velilerinden İsa Göçer, “Çocuklarımızın geçtiği ana yol işlek bir yol durumundadır. Okuldan aynı anda çıkan yüzlerce öğrenci anayoldan karşıya geçmekteler. Bazı araç sahipleri hız sınırını aşabilmekte ve bu noktada öğrenciler için tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın okula gidip gelme noktasında tehlike oluşturan anayollarda üstgeçit yapmalarını istiyoruz.” dedi.

Öğrenci velilerinden Şahin Kurtoğlu ise, okuldan çıkan çocukların can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

Kurtoğlu, “Çocuklarımız okula gidiş-gelişlerinde anayoldan karşıdan karşıya geçerken büyük bir tehlikeyle karşı karşıyalar. Biz öğrenci velileri olarak buraya üstgeçit istiyoruz. Kozluk Üçyol mevkiinden geçen bu yol uluslararası bir yol olup işlek olduğundan pek çok ticari büyük yük araçları buradan geçiyor. Dolayısıyla çocukların can güvenliği tehlikede. Bu anayolda hemen hemen her yıl kazalar yaşanmakta, ölüm ve yaralanmalar söz konusu olmaktadır. Çocuklarımızın can güvenliğinin bir nebze dahi olsa sağlanması adına yetkililerden üst geçit veya bu konuda herhangi bir caydırıcı önlem almalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.