"Öğrencilerin başarı seviyesini daha da artırmak istiyoruz”

"Öğrencilerin başarı seviyesini daha da artırmak istiyoruz”

Mardin’in Midyat ilçesinde 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı, yaklaşık 30 bin öğrenci için çalınan zil ile başladı.

Mardin’in Midyat ilçesinin merkez ve mahallelerinde bulunan 164 okul, bin 264 derslik, bin 757 öğretmen ve 30 bin öğrenciyle ilk ders zili çalarak yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Heyecanlı oldukları görülen öğrenciler, ücretsiz dağıtılan kitaplarını aldıktan sonra sınıflarına geçerek ders başı yaptı.

Midyat merkez 75.Yıl İMKB İlk ve Ortaokulunda öğrencilerle ilk ders zili heyecanını yaşamak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, düzenlenen törene katıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci ve öğretmenler için başarı dolu bir yıl olması temennisinde bulundu.Altay, “2019-2020 Eğitim-Öğretim sezonunun ülkemize, Mardin’imize, Midyat’ımıza hayırlar ve başarılar getirmesini temenni ediyorum. Velilerimizin, öğretmenlerimizin yönlendirmesi doğrultusunda öğrencileriyle ilgilenmelerini, öğrencilerimizin vazifelerini yerine getirmelerini ve başarılı olmalarını diliyoruz. Öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun. Allah muvaffak etsin." dedi.“Midyat’ın başarısını daha da artırmak istiyoruz”Midyat’ın geçen yıl önemli başarılar elde ettiğini söyleyen Altay, bu başarıyı daha da artırmak için gayret göstereceklerini ifade ederek, “ İlçe olarak 29900 öğrencimiz, bin 600 öğretmenimiz ve 169 tane kurumumuz var. Bugün bu heyecanı tüm okullarımızda yaşıyoruz. Geçen sene verimli bir eğitim sezonu geçirdik. LGS’de bir Türkiye birincimiz oldu. YKS’de 40’tan fazla TIP fakültelerine yerleşen öğrencilerimizle birlikte 120’den fazla nitelikli okula öğrencimiz yerleşti. Bunlar bizi mutlu ediyor. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimiz el birliğiyle gayret gösteriyorlar. Bu takım ruhunun, başarı olarak sahaya yansıdığını görüyoruz. Bu sene de bu takım ruhunu sürdürme ve büyütme gibi gayretimiz olacak. İnşallah başarılı oluruz. Midyat’ımızı daha iyi bir noktaya taşırız.”şeklinde konuştu."Okulu ve arkadaşlarımızı çok özledik"Heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlenen öğrencilerden Abdullah Altunkaynak, Yusuf  Sefa Yücel,  İbrahim Çalışkan, Rojhat Candan ve Yusuf Topuz da, okulu ve arkadaşlarını çok özlediklerini ifade ederek herkese başarılar dilediler. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.