Onlarca dilekçenin ardından okul yolunun yapımına başlandı

Onlarca dilekçenin ardından okul yolunun yapımına başlandı

Öğrencilerin yazın toz, kışın çamur içerisinde okula gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, yolun yapılması için onlarca dilekçe verdiklerini belirttiler.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Seyitler ve Bağlar Mahallesi’ndeki Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kocatepe İlk ve Ortaokulu yollarının yıllardan beri yapılmaması, öğrencilerin yazın toz kışın çamur içinde okula gitmesi ciddi tepkilere yol açmıştı.

Söz konusu okul yollarının yapılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden olurken, mahalleli yolların yapılması için Midyat ve Büyükşehir Belediyesine 70 tane dilekçe verdiklerini söylediler. Mahalle sakinleri dilekçelerinin karşılıksız kaldığını illeri sürerek birçok kez BİMER'den de şikayette bulundular.

İLKHA’nın da haberleştirdiği söz konusu yolların altyapı ve kilitli parke taşı çalışmaları Midyat ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Konuyla ilgili konuşan Seyitler Mahallesi sakinlerinden Mehmet Can Gökalp yolların yapılması için haberleri ile katkı sağlayan basına ve yetkililere teşekkür ederek şöyle konuştu:

"1999 yılından beri yapılan bu Kocatepe okulunun 70-80 metrelik yolunda şimdiye kadar ciddi bir çalışma yapılmadı. Midyat için çok büyük bir eksiklik bu. Mahalleye geldiğimizden beri yetkililere ilettik ama ilgilenilmedi. Büyükşehir ve Midyat Belediyesine belki 60-70 tane dilekçe verdik. Yaptığımız girişimler neticesinde nasıl olduysa nihayet yapmaya karar verdiler ve başladılar. Allah’a şükür diyoruz."

Gökalp, "Yanı başımızda 25 metrelik İmam-Hatip yolunun yapılmayacağı duyumunu aldık. Eğer orası yapılmazsa ne fark edecek. Yazık günah bu halka. 3 tane okul var, servisler gidip geliyor. Mahalle sakinleri araçlar geçtiği zaman balkonda oturamıyor. İmam Hatip yolunun yapılmasını istiyoruz.  Toplam da 200 metre yapılacak. Belediye de rahat etsin, biz de rahat edelim. Eğer yapmasalar biz başlarını yine ağrıtacağız. Elimizden geldiği kadar en yüksek mercilere başvuru yapacağız. Yolun yapılması için kimin emeği geçtiyse Allah razı olsun. Basının bu yolun takipçisi olduğunu gördük. Hatta İmam-Hatip müdürleri yazılan dilekçeler ve basın toplantıları ile onları takip ettik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi

Öte yandan Kocatepe ilkokulunun arkasındaki kanalizasyonun yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyor. Mahalleli yapılacak bu çalışmayla mahallelerindeki altyapı sorununun da giderilmesini istediler.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.