Palu’da Özgür Gündem Gazetesi tel’in edildi

Palu’da Özgür Gündem Gazetesi tel’in edildi

Elazığ’ın Palu ilçesinde faaliyetlerde bulunan Yeni İhya-Der temsilciliğinden Özgür Gündem Gazetesi’ne sert tepki.

PKK’nin yayın organı Özgür Gündem Gazetesi’nde Hz. Muhammed’in kadınlarla ilgili hadisinin konu alınarak karikatürize edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yeni İhya-Der Palu temsilciliği yaptığı basın açıklamasıyla söz konusu karikatürü yayınlayan gazeteyi ve çizerini tel’in etti.

Yapılan basın açıklamasında, “Kendi içinde bulunduğu toplumun kutsallarını hiçe sayarak kimi zaman sanatsal faaliyet, kimi zaman da sözüm ona fikir özgürlüğü kapsamında toplumu tahrik eden bu saldırıları gerçekleştiren PKK ve türevlerinin, gün geçtikçe İslam’a düşmanlıklarını alenileştirdiği görüyoruz.” denildi.

Söz konusu gazetenin ve karikatüristinin daha önce de benzer yayınlarda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: “PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi’nde, ucubelikten de öte İslam’ın kutsallarını hedef alan bir karikatür yayınlandı. Halil İncesu imzasıyla çizilen söz konusu karikatürde, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kadınlarla ilgili “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifine atıf yapılarak hakaret edildi. Tabi bu gazete ve karikatüristi Halil İncesu’nun İslam’ın kutsallarına ilk hakareti değil. Daha önce de Hz. Âdem ve Havva’yı çok uygunsuz bir şekilde karikatürize ederek hakaret ettiği kamuoyu tarafından müşahede edilmişti.”

Toplumun en büyük kutsallarına saldırıların kabul edilebilecek bir durum olmadığına vurgu yapılan açıklamada, “Son yaşanan süreçte Kürt halkının evini, barkını, sokağını, mahallesini, camisini kısacası yaşam hakkını hedef alan zihniyetin, tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de bu toplumun en büyük kutsallarına saldırmaları kabul edilebilecek bir durum değildir. Herkes bilmeli ki, Hz. Peygamber bizler için anamızdan, babamızdan, evlatlarımızdan, kendi canımızdan ve dünya ile içindekilerden daha hayırlıdır, daha önceliklidir. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yeni İhya-Der Palu temsilciliği olarak aziz İslam dinine, onun peygamberi Hz. Muhammed’i hedef alanları tel’in ediyor, lanetliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.