Pikap uçurumda yuvarlandı: bir ölü, bir yaralı

Pikap uçurumda yuvarlandı: bir ölü, bir yaralı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yayladan inerken uçuruma yuvarlanan araçta bulunan iki kardeşten biri öldü, diğeri de ağır yaralandı.

BİNGÖL - Karlıova ilçesinde yayladan ilçe merkezine doğru seyir halindeki Beritan aşireti mensubu Fethi Akalın yönetimindeki pikap, yayla yolunda uçuruma yuvarlandı.  Kazada, araçta bulunan iki kardeşten biri öldü, diğeri de ağır yaralandı.

 

Kaza, dün öğle saatlerinde yayla yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Beritan aşiretinden Fethi Akalın (40) ve kardeşi Ömer Akalın (35), yayladan Karlıova ilçe merkezine erzak almaya geldi. Yolda keklik sürüsüne rastlayan iki kardeş aracı durdurdu. Fethi Akalın, el frenini çekmeyerek araçtan inip keklikleri kovalamaya başladı. El freni çekili olmayan araç bir anda hareket ederek uçuruma doğru gitmeye başladı. Aracın uçuruma gittiğini gören Fethi Akalın kardeşinin de içinde olduğu aracın önüne kendini attı. Uçurumdan aşağı inen aracın altında kalan Fethi Akalın feci şekilde can verirken araçla beraber uçuruma yuvarlanan kardeşi Ömer Akalın ise ağır yaralandı. 

 

Ağır yaralı Akalın, getirildiği Karlıova Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Bingöl’e sevk edildi.

 

Fethi Akalın’ın cenazesi ise Karlıova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Akalın’ın cenazesini almaya gelen yakınları ise hastane önünde uzun bir müddet feryat etti.

 

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı. (Berat Temiz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.