PKK, halkı mermilere hedef yapmaya çalışıyor

PKK, halkı mermilere hedef yapmaya çalışıyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı bazı köylerde halkı eylem yapmaya zorlayan PKK’liler, köye gelen askerle çatışarak köylüleri 2 ateş arasında bıraktı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan köyü ile Gülyüzü köyü arasında PKK ile asker arasında çatışma çıktı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Gülyüzü köyünde gündüz saatlerinde PKK’lılar ile asker arasında kısa süreli bir çatışma çıktı.

Edinilen bilgilere göre, gündüz saatlerinde Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Gülyüzü köyüne gelen bir grup PKK’lı, halkı köy camisi bahçesine toplayarak, eylem yapmalarını istedi. Bu sırada operasyon yapan askerlerle PKK’lılar arasında kısa süreli bir çatışma çıktı.

Yaralının olmadığı çatışmada PKK’lılar hemen bölgeyi terk ettiler.

PKK’liler ve askerin köyden çekilmesi üzerine, köydeki gençler ve orta yaşlıların çoğu köyü boşalttıkları öğrenildi. Akşam saatlerinde köye geri dönen PKK’liler ise köyde geride kalan gençleri ve orta yaşlı vatandaşları alıp bilinmeyen bir yere götürdüğü öğrenildi.

Eli silahlı PKK’liler güzergahlarında bulunan köylerde de aynı şekilde bütün gençleri topladığı ve ismi öğrenilemeyen bir köyde ise 3 kızı alıp götürdükleri bilgisine ulaşıldı.

Gitmekte direnenlere ise PKK’lilerin sert müdahalede bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Ağrı Valiliği ise konu hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında, PKK’nin köylüleri zorla canlı kalkan yapamaya çalıştığının öğrenildiğini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.