PKK,1 yıl önce kaçırdığı 3 Silopi Belediye personelini bıraktı

PKK,1 yıl önce kaçırdığı 3 Silopi Belediye personelini bıraktı

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında PKK tarafından kaçırılan Silopi Belediye Eski Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ve Belediye Meclis üyeleri Selahattin Atız ile Ayhan Tanış serbest bırakıldı.

ŞIRNAK - Geçtiğimiz yıl Nisan ayında PKK tarafından kaçırılan Silopi Belediye Eski Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ve Belediye Meclis üyeleri Selahattin Atız ile Ayhan Tanış serbest bırakıldı.

 

Serbest bırakılan Belediye Başkan vekili ve beraberindekiler,  Habur sınır kapısından yaptıkları  yurda girişleri  sırasında aileleri tarafından sevinçle  karşılandı.

 

Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliğinde ifade vermesinin ardından Ailesi ve yakınları ile hasret giderdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Hüsnü Yıldırım, bir yıl aradan sonra ülkesine döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Yıldırım, "19 Nisan 2013 tarihinde bir dizi temaslarda bulunmak için Irak tarafına geçtik ve PKK tarafından kaçırıldık. Bizi bilmediğimiz bir yere götürdüler. 18 gün bir yerde kaldıktan sonra bizi başka yere götürdüler ve bir yıl boyunca orada tutulduk. Orada bize çok iyi davrandılar. Buradaki parti yöneticilerinin  yanlış beyan vermesi nedeniyle orada bizi gözaltına aldıklarını öğrendik. Fakat daha sonra onlar da suçsuz olduğumuzu anladılar ve serbest bıraktılar." şeklinde konuştu.

 

Eski belediye başkan Meclis üyesi Selahattin Atız ise haksız bir şekilde gözaltına alındıklarını  belirterek, "Bizi en çok üzen durum, kendi kardeşlerimiz tarafından gözaltına alınmamız oldu. Ancak buraya gelen bu uygulamanın ne denli yanlış olduğunu gösterdi. Buraya bizi karşılamaya gelen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  

 

Silopi eski Belediye başkan vekili Yıldırım , daha sonra başka bir dava nedeniyle Silopi Adliyesine giderek  ifade verdi.   (Muhammed Müldür/Abit Dündar –İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.