PKK'nin İdil'de tahrip ettiği okulda karne heyecanı

PKK'nin İdil'de tahrip ettiği okulda karne heyecanı

Şırnak'ın İdil ilçesindeki PKK’nin tahrip ettiği okullarda karne alan çocuklar buruk bir karne sevinci yaşadı.

Şırnak'ın İdil ilçesindeki 110 okulda toplam 240 bin öğrenci karne heyecanı yaşandı. Karne heyecanının yaşandığı okullardan biri de defalarca PKK saldırıları maruz kalmış Veysel Karani Ortaokuluydu. Okulun 503 öğrencisine karnelere törenle verildi.

Düzenlenen törene katılarak bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Şirin Arslan, öğrencilerin yorucu bir sezonda yaşanan sıkıntılara rağmen telafi eğitimleri ile başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi.

Tatil döneminde öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunan Arslan, TEOG’da Türkiye derecesine giren öğrencilerin bütün olumsuzluklara göğüs gererek büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

6.sınıf öğrencilerden Osman Bosur zorlu bir seneyi geride bıraktıklarını söyleyerek şöyle dedi; “Okulumuz yasak döneminde defalarca kapandı. Eğitimimizden geride kaldık.Olmasaydı daha iyi olurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenlere verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Veysel Karani Ortaokulan gelerek iki çocuğunun karne heyecanını birlikte yaşayan öğrenci velisi Mehmet Sait Arslan, genelinde bölgede özelinde İdil'de çok sıkıntılı bir süreç atlattıklarını söyleyerek, “Okulumuz defalarca saldırıya uğradı. Öğrenciler bunlardan çok etkilendi. Telafi eğitimleri sayesinde Batman ve Mardin'de çok iyi ağırlanıp çok iyi eğitim gördüler. Hem psikoloji hem eğitimlerinde öğretmenlerin büyük katkısı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Başarılı öğrencilere çeyrek altın ödülü

Dayanan daha sonra Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG)'ta Türkiye derecesi yapan Yunus Özel, Muhammed Bektaş ve Elif Örüç'ü başarılarından dolayı çeyrek altınla ödüllendirdi.

Öğrencilere karne dağıtımından sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.