PKK`nin katlettiği 19 köylü rahmetle anıldı

PKK`nin katlettiği 19 köylü rahmetle anıldı

Bingöl`ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992`de PKK`lilerce katledilen 19 köylü için mevlit okutuldu.

BİNGÖL - Solhan ilçesinin Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında PKK`lilerce 20 Ekim 1992`de katledilen 19 köylü için yakınları tarafından mevlit okutuldu.

Köy camisi`nde okutulan mevlitten sonra öğle namazı kılındı. Namazının ardından davetlilere öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Mevlit programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İl Müftü Yardımcısı Naim Döner, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu ve onlarca davetli misafir ile çok sayıda köylü katıldı.

Mevlit programına katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi, "Geçmişte bu köyde büyük acılar yaşandı. Bugün burada bir anma töreni yapıldı. Şehitlerimizi andık. Yaptığınız davete seve seve katılırız dedik. Memnun olduk. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Allah bir daha bu acıları bizlere memleketimize yaşatmasın. Birliğimizi beraberliğimizi cenabı Allah bozmasın. Şehitlerimizin köye hayrı dokunmaya devam ediyor. Allah rahmet etsin."

Kısa konuşmasından sonra Vali Taşyapan köylülerin sorunlarını dinledi. Köyde bulanan çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra mezradan ayrıldı.

PKK`liler, Bingöl`ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992`de çeşme mevkisinde köy otobüsünü durdurmuş ve otobüsten indirdikleri köylüleri kurşuna dizmişti. Olayda aralarında hamile kadınlar ve çocukların da bulunduğu 19 köylü yaşamını yitirmişti. (Nihat Kanat/Salih Gönül-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.