Sağlık ocağına bombalı saldırı kınandı

Sağlık ocağına bombalı saldırı kınandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde PKK’liler tarafından sağlık ocağına parça tesirli bomba ile yapılan saldırıyı kınayan Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, vatandaşın sağlık hakkının engellenmesine yönelik yapılan saldırıları planlayanları ve gerçekleş

Tarsus’un Barbaros Mahallesinde bulunan Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezine PKK’liler tarafından yapılan bombalı saldırıyı Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik yaptığı açıklama ile lanetlediklerini belirtti.

Tarsus Toplum Sağlığı Merkezimize bağlı Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezine Salı günü akşamı sağlık merkezinin kapalı olduğu saatlerde bombalı saldırı gerçekleştirildiği belirten Dr. Aytekin Kemik, “Saldırıcı sonucu herhangi bir personelimiz ve vatandaşımız zarar görmemiş, hizmet binamızda maddi hasar meydana gelmiştir. Emniyet Birimleri tarafından olayla ilgili gerekli araştırmalar devam etmektedir. Merkez personellerimize geçmiş olsun diyor ve mesai arkadaşlarımızın herhangi bir zarar görmemelerinin bizler için büyük teselli olduğunu belirtmek istiyorum.  Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz.” dedi.

Tek amaçları insanların sağlığına hizmet etmek olan sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalmasının asla kabullenilmez olduğunu söyleyen Kemik, “ Sağlık personeli olarak bizler din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etme gayretindeyiz. Vatandaşlarımıza hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duymaktayız. Bununla birlikte en temel ve en doğal insani hak olan sağlık hizmetlerine ulaşımın güçleştirilmesine dair yapılan bu eylem teröre bulaşanların insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir.” ifadelerine yer verdi.

Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezimizde çalışan Aile Hekimleri ve personellerine geçmiş olsun dileklerini ileten Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını dilediklerini ve her ne olursa olsun terör değil, kardeşlik diyen gönüller ve şifa veren ellerin kazanacağını söyledi.

Hatırlanacağı üzere, 15 Mart Salı günü akşam saatlerinde Barbaros Mahallesinde bulunan Dr. Erhan Çerçel Aile Sağlığı Merkezinin kapalı olduğu sırada, PKK’liler tarafından parça tesirli bomba atılmış ve bomba büyük gürültü ile patlayarak sağlık merkezindeki doktor odasında ciddi tahribat oluşturmuştu. Olaydan sonra saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirmişlerdi. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.