Sağlık Sen'den öldürülen doktor için basın açıklaması

Sağlık Sen'den öldürülen doktor için basın açıklaması

Kâhta Sağlık Sen, Samsun’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor için basın açıklaması yaptı.

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun’un, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine Kâhta Sağlık Sen basın açıklaması yaptı.

Yapılan saldırıyı kınayan Kâhta Sağlık Sen, Kâhta Devlet Hastanesi önünde saat 09.00’da basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Kâhta Sağlık Sen adına Abdullah Akkaş okudu.

“Ülkemizde sağlık çalışanlarına yönelik yıllardır yaşanan şiddetin vahşi ve alçakça bir örneğini daha Samsun’da yaşadık.” diyen Akkaş, “Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu menfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan, sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Akkaş, “Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk. Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız ‘Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans’ kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir. Görülmektedir ki mevcut uygulamalar yeterli değildir ve acilen şiddeti önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Akkaş son olarak, “Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır. Hastanelerimizi hizmet üretemez hale getiren bu saldırılara bir yenisinin daha eklenmemesi için devletin alacağı tedbirler kadar, toplumun tüm kesimlerinin sağlık çalışanlarına sahip çıkması da büyük önem arz etmektedir. Acımız büyük, umudumuz kırıktır. Göksel Kalaycıoğlu, Ali Menekşe, Ersin Arslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış, kaygımız katlanmıştır. Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak ise sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir. Sağlık Sen olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Sağlık camiamızın başı sağ olsun.” dedi. (Mehmet EREN - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.