Şanlıurfa’da Mewlid Etkinliği coşkuyla başladı

Şanlıurfa’da Mewlid Etkinliği coşkuyla başladı

​​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, GAP Arena Miting Alanı'nda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı etkinlik yoğun katılımla başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa GAP Arena (Şehir Stadyumu) miting alanında "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı Mewlid etkinliği Şanlıurfa halkının yoğun katılımıyla başladı.

Sunuculuğunu Müslüm Yıldız’ın ve İsmail Çakmak’ın yaptığı program, Saat 13.30’da Suriyeli Muhammed Nureddin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Doğruhaber Gazetesi Yazarı Mehmet Yavuz’un selamlama konuşmasıyla devam eden programda, Mevlid-i şerif seslendirilirken, Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yılki mesajı okundu.

Ardından ilahi ses sanatçılarından Ferdi Kalkan, Nurullah Ürün ve Bülent Alkanat'ın seslendireceği ilahi ve kasidelerin ardından etkinlik, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Özkan Yaman günün anlam ve önemine binaen yapacakları konuşmayla devam edecek.

Ardından tekrar sahneyi alacak olan ilahi ses sanatçıların çıkacağı program, Kamil Güneş’in yapacağı dua ile nihayete erecek.

Programa katılmaya gelenler, şehrin birçok noktasından ücretsiz servislerle etkinliğinin yapıldığı alanına taşınırken; engelli, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve birçok peygamber aşığı tekbir ve salavatlarla alana doğru geldiği gözlemlendi.

Etkinlik alanı kadın ve erkeklerin birbirine karışmaması için araya barikatlar yerleştirilirken, alan girişinde izdihamın olmaması için platform tarafından görevlendirilmiş bayan ve erkek görevliler de halkı yönlendiriyorlar.

Etkinlik alanına gelen vatandaşlar ellerinde tevhid bayrakları, tekbir ve salavatlarla yollarda renkli görüntüler oluştururken, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı Mewlid etkinliğinde ihtiyaç sahiplerinin yararına hem bayanların hem de erkeklerin tarafında kermes çadırları açıldı. (Hüseyin Sayhar-Mustafa Gül-İLKHA) 
















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.