Şanlıurfa'da Yüz bini aşkın Kudüs sevdalısı Filistin için yürüdü

Şanlıurfa'da yüz bini aşkın Kudüs sevdalısı, siyonist terör rejimine lanet, Müslüman Filistin halkına destek amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İşgal rejiminin Filistin’e yönelik saldırıları 14'üncü güne ulaşırken dünya genelinde insanlar meydanlara akın etmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'da Sivil Topum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve vatandaşlar, Eyyüp Peygamber Camiinde kılınan Cuma namazının ardından Filistin'de şehid olanlar içi gıyabi cenaze namazına durdu.

Namazın ardından yüz bini aşkın Şanlıurfalı, "Kahrolsun israil", "HAMAS'a selam direnişe devam" gibi sloganlar ve tekbirler getirerek yürüdü.


Eyyüp Peygamber Camii önünde başlayan programda İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila bir basın açıklaması yaptı.

Yürüyüş, Eyyüp Peygamber Camii önünden Kuyubaşına kadar devam etti. Yürüyüşe kadın erkek, yaşlı genç vatandaşlar katılarak siyonist rejime lanet getirerek Filistin halkının yanında olduklarını haykırdılar.

"Müslümanların harem-i ismetini işgal eden siyonistler"

2-001.png

Birinci Dünya savaşından sonra ümmetin dağıldığını dile getiren Atilla, "İslam tarihi boyunca her dine ve ırka mensup insanların İslam'ın gölgesinde, huzur içinde yaşadığı Filistin toprakları, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra hilafetin ilgası ve ümmetin dağılmasıyla birlikte İngilizler tarafından yahudilere peşkeş çekildi. Farklı ülkelerden getirilen yahudiler, işgal ettikleri Müslümanların topraklarına yerleştirilmiştir. 1948’e kadar estirdiği terörle Müslümanların harem-i ismetini işgal eden siyonistler 'israil' adıyla bir terör devleti kurdu. Arkasına aldığı sömürgeci vahşi batının desteğiyle; tehcir, gasp, katliam ve soykırımını bu güne değin devam ettirerek Müslümanları açık hava hapishanesine dönüştürdüğü Gazze’ye hapsederek en uzun muhasara ve en ağır boykota tabi tutuldu." şeklinde konuştu.

"Cesareti emperyalist güçlerden alıyor"

Siyonistlerin amacının Nil ve Fırat arasında 'büyük israil devletini' kurmak olduğunu belirten Atilla, "Müslümanların tefrikası ve dağılmışlığından yararlanan terör şebekesi, emperyalist güçlerden aldığı cesaret ve destekle Müslümanları topyekûn bir katliama tabi tutarak; kadın, çocuk, sivil demeden öldürmüş, ablukaya aldığı Gazze’yi yakıp-yıkmaya girişmiş; hastane, fırın, okul, cami, gibi tüm kurumları yerle yeksan etmiştir. Siyonizmin bu barbarlığından ilk hedefi Tevrat adına uydurdukları arz-ı mevud olan Nil ile Fırat arasındaki toprakları kapsayan 'büyük israil' devletini kurmaktır. Nihai hedefleri ise; insan kılığındaki yaratıklar olduğuna inandıkları tüm insanlığı köleleştirip 'seçkin ırk' olarak gördükleri yahudi milletine hizmetkâr kılmaktır." dedi.

1-001.png

"Filistinli mazlumların yanında yer almak zaruridir"

Filistin davasının tüm Müslümanların davası olduğunu açıklayan Atilla, "Binaen aleyh; siyonizm sadece Müslümanların değil tüm insanlığın en azılı düşmanıdır. Siyonist terör devleti ile mücadele etmek ve Filistinli mazlumların yanında yer almak zaruridir. Çünkü Filistin ve Aksa davası sadece Filistin’in değil, sadece Arapların değil tüm Müslümanların davasıdır. Hatta bunun da ötesinde izan ve vicdan sahibi bütün bir insanlık âleminin ortak davasıdır. Kimden gelirse gelsin zalimin karşısında durmayı ve kime yapılırsa yapılsın mazlumun yanında olmayı şiar edinen Müslümanlar olarak; son günlerde masum Gazze halkına karşı savaş suçunun her türlüsünü hunharca işleyen terör çetesine karşı; kınama, lanetleme, yas ilan etmenin yetmediği, daha da somut adımların atılmasının vaktinin geldiğine inanıyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.