Sarısözen: HÜDA PAR'ı Hükümet Destekliyor

Sarısözen: HÜDA PAR'ı Hükümet Destekliyor

Mustazaf-Der'in düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinden ötürü Orduyu göreve çağıran Özgür Gündem Gazetesi Yazarı Veysi Sarısözen, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)'ın AK Parti hükümeti tarafından desteklendiğini iddia etti.

PKK/BDP çevresinin Batman'daki provokasyonu sürdürme gayretleri sürüyor. Irak Kürdistan'ı lideri Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyaretini Evrensel gazetesine değerlendiren Özgür Gündem Gazetesi Yazarı Veysi Sarısözen, bir soru üzerine HÜDA PAR'ın AK Parti Hükümeti tarafından desteklendiğini öne sürdü.

HÜDA PAR'ın geçmişte silahlı bir güç olduğunu ileri süren Sarısözen, iddialarını şöyle sıraladı: "BDP’lilerden herhangi birini, herhangi bir Hüda Par ya da AKP düğününü basıp insan öldürdüğünü duydunuz mu? Duymadınız. Çünkü bu sivil güç silahlı değil. Eğer silahlı olsaydı kontrol dışı pek çok çatışmaya sebep olurdu bu insanlar. Durum bu kadar nettir, buna rağmen BDP’liler hapistedir, Hüda Par’lılar ise Başbakan’la görüşme masasına oturuyor. Bunlar büyük çelişkilerdir. Başbakan ne soruyor Hüda Par’ın başkanına? “Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?” diye soruyor. Hüda Par’a “Benimle işbirliği içinde BDP’ye karşı alternatif yaratabiliyor musun?” sorusudur bu soru. Dolayısıyla elinde silah olan sivillerin var olduğu bir örgütlenme ile karşı karşıyayız ve hükümet bunu destekliyor. Biz küçücük bir kanıtını yakalamış oluyoruz düğün baskınında. Bunun tarihi var, daha önce katliamlar için desteklenmişti, acaba şimdi niçin destekleniyor? Kürt seçmenini bölmek, özellikle İslami duyarlılığı yüksek olan kesimleri parçalamak amacıyla desteklenen bir hareket… Bu da gösteriyor ki, hükümet Kürt halkının üzerinde AKP vasıtasıyla bundan öte bir başarı elde etmekten umudunu kesmiş. O yüzden Hüda Par gibi yeni müttefiklerin arayışına girmiş."

AK Parti'nin HÜDA PAR'ı desteklediği yönünde kara propaganda yapan Sarısözen, Mustazaflar Camiasının başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin birçok ilinde yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliklerini hazmedemeyerek Orduyu göreve çağırmıştı. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.