Savcılıktan Bingöl'deki cinsel istismar vakasına ilişkin açıklama

Savcılıktan Bingöl'deki cinsel istismar vakasına ilişkin açıklama

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, "Bingöl'de 8 yaşında kız çocuğunu kaçıranlar korucu çıktı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, olayla ilgili bir kişinin tutuklandığını açıkladı.

Bingöl’de 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan zanlı tutuklanırken, olayda yardım yataklık yapan 3 zanlının da serbest bırakıldığı belirtildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında “Bingöl'de 8 yaşında kız çocuğu kaçırıldı”, “Bingöl'de 8 yaşında kız çocuğunu kaçıranlar korucu çıktı” şeklinde çıkan haberlerin asılsız olduğu vurgulandı.

8 Şubat 2019 tarihinde 14 yaşındaki mağdur H.O'nun Bingöl Yenişehir Mahallesi'ndeki 100. Yıl Ortaokulu önünden kaçırıldığı ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mağdur H.O'ya yönelik cinsel istismarda bulunduğu değerlendirilen M.Ç isimli şüpheli ile olaya yardım ve iştirakleri tespit edilen F.G, R.İ ve J.M isimli şüpheliler hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. F.G. , R.İ. ve J.M. isimli şüpheliler 09.02.2019 tarihinde yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasını müteakip 10.02.2019 tarihinde sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Emniyet ve Jandarma görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde olayın firari şüphelisi M.Ç, 11.02.2019 tarihinde yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltına alındı. 12.02.2019 tarihinde tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve 12.02.2019 tarihinde tutuklandı."

Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca olaya ilişkin yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam etmekte olduğu ve bir takım basın yayın organlarında yer alan mağdurun 8 yaşında kız çocuğu olduğu, şüphelinin korucu olduğu ve bu sebeple güvenlik görevlileri tarafından kollandığı şeklinde asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.