Sel 36 can aldı

Sel 36 can aldı

Çin'de etkili olan selden 100 bin kişi etkiledi.

Çin'in güneybatısı etkili olan sel binaları ve köprüleri yıktı.36 kişi hayatını kaybetti.Diğer taraftan Tayvan Sulik Tayfununu bekliyor.

Çin'in Siçuan eyaletinde aşırı yağışlar, sele yol açtı.Heyelanlarında görüldüğü yerleşim yerleri çamur dalgalarıyla kaplandı.Bazı binalar, önüne çıkanı alıp götüren suya karşı koyamadı .Seller, 100 binden fazla kişiyi etkiledi, yollar kapandı, iletişim hatları kesildi.Yaşanan olaylarda 36 kişi hayatını kaybetti.

Kimi yerlerde diz boyunu aşan su sebebiyle 3 bin kişi mahsur kaldı.Kurtarma ekipleri, yardım bekleyenleri kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Traktörü devrilerek sele kapılmamak için aracın üstüne çıkan bir çiftçi kadın da ekiplerin çabaları sonucu kurtarıldı.

TAYVAN SULİK TAYFUNUNU BEKLİYOR

Çin sellerle boğuşurken Tayvan'ın kuzeyi, tayfuna hazırlanıyor.Sulik adı verilen tayfunun habercisi dalgalar kıyıları dövüyor, dalga kıranları aşıyor.Hızı saatte 173 kilometreyi bulan tayfun yaklaşırken okullar kapatıldı. Halk ev ve iş yerlerini güçlendiriyor.Balıkçılar teknelerini sağlamlaştırıyor., askerler kum torbaları ile setler oluşturuyor

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.