Selam-Der'den ‘İslam Şehitleri ve Şehadet’ programı

Selam-Der'den ‘İslam Şehitleri ve Şehadet’ programı

Muş Selam-Der tarafından ‘İslam Şehitleri ve Şehadet’ konulu bir program düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Muş Selam-Der, başta şubat ayında şehit olanlar olmak üzere Allah yolunda şehit olan Müslümanların anmak için ‘İslam Şehitleri ve Şehadet’ konulu bir program düzenledi.

Muş Öğretmen evi konferans salonunda gerçekleşen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda şehitlerin hayatlarından kısa kesitlerin sunulduğu kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından Araştırmacı Yazar Abdulbari Çelik bir konuşma yaptı.

Çelik,  “Herkes Şehadet terimini kullanıyor. Şehit kimdir? Allah Azze ve Celle bunu hiç kimseye bırakmamıştır. Şehit, Allah yolunda canlarını feda eden Müslümanlardır. İmansız bir insan şehit olamaz, namazsız bir insan şehit olamaz. İslam davası dışında bir davanın arkasında koşan, kendini feda eden bir insan şehit olamaz. Şehit, şahit anlamına geliyor. Bir insanın davası ona şahittir. Bir insanın hayatı, onun amelleri ona şahittir. Allah’ın ve Resulullah’ın ona şahit olduğu insanlar şehittir. Namazsız niyazsız, abdestsiz İslam düşmanları asla şehit değiller, belki cehennem onlara şahitlik edecektir.” dedi.

Şehitlerin Peygamberlere komşu olan en rütbeli insanlar olduğunu ifade eden Çelik, “Kıyamet gününde bütün insanların arasında şehitler rütbeli insanlardır. Herkes şehitlere hürmet ediyor. Müminler, muttakiler, veliler, Allah’ın dostları herkes şehitlere selam veriyor.” ifadelerini kullandı.

Program Molla Nizamettin Yaçin’in okuduğu duanın ardından son buldu.  (Ayetullah Tarhan- İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.