Şenîk köylüleri dernekleşti

Şenîk köylüleri dernekleşti

Bingöl merkeze bağlı Gözer (Şenîk) Köyü sakinleri, dernek çatısı altında bir araya geldi.

Gözer Köyü (Şenîk) sakinleri, aralarında birlik ve beraberliğin sağlanması, yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için dernek çatısı altında bir araya geldiler.

Bingöl Gözer Köyü Derneği Kurucu Başkanı Edip Korkulu dernekleri hakkında bilgi vererek köyün sorunlarını dile getirmek için sivil toplum kuruluşları arasında köylerinin de bulunması gerektiğini düşünerek böyle bir dernek kurduklarını söyledi.

Gözer Köyü’nün tanıtmasını ve sorunların daha etkili dile getirilip çözülmesini hedeflediklerini aktaran Korkulu, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi bir eğitim ve yaşam şartlarını iyileştirmek için girişimlerimizi dernek çatısı altında gerçekleştirme kararı aldık. Köyümüzde olan sağlık ve eğitim gibi sorunları dile getirmeyi, maddi durumu olmayan ailelerimizi desteklemeyi ve dayanışma ruhunu yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Köy içerisinde her türlü sosyal faaliyetlerimizi sürdürmek için köylülerin mutlaka bir arya gelmesi ve birlikte olması gerekmektedir. Çünkü toplumu ilgilendiren herhangi bir konuda ferdi olarak müdahale etme şansınız yoktur. Bu nedenle dernek, vakıf ve benzeri oluşumların daha çok olması, sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışmalar, toplumun daha huzurlu ve refah bir seviyeye ulaşacağına inanıyoruz.”dedi.

Korkulu, konuşmasının devamında,  “Misyonumuz doğrultusunda farklı sahalarda çalışan ve farklı birikimlere sahip, toplumun önde gelen gençlikten oluşan bir beyin takımı oluşturarak, Gözer Köyü ve Bingöl’de genelde Türkiye’de öz değerlerini muhafaza edebilen, ulusal ve uluslararası platformlarda dünya gençleri ile rekabet edecek düzeye getirebilen, geliştirdiği çözümlerle gençlerimizin hayatını kolaylaştırabilen ve zenginleştirebilen, gençlerimiz sadece aile hayatında değil sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta da aktif birer birey olmalarını sağlayan, Sosyo–kültürel, din ve vicdan gibi değerlerin yaygınlaştırılmasını sağlayan, bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonunu benimsemekteyiz.” İfadelerine yer verdi. İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.