Şeyh Ahmet Yasin’in mücadelesi zalimleri korkutmuştur

Şeyh Ahmet Yasin’in mücadelesi zalimleri korkutmuştur

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından düzenlenen “Mustazaflar Haftası” etkinliğinde konuşan Araştırmacı-Yazar Zeynelabidin Gülsever, Ahmet Yasin’in mücadelesinin zalimleri korkuttuğunu söyledi.

Dünya mazlumlarının yaşadıkları acılara dikkat çekmek amacıyla 16-23 Mart tarihleri arasında ilan edilen “Dünya Mustazaflar Haftası” münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından program gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Arif Yılmaz’ın yaptığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Vahdet’in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden program Araştırmacı-Yazar Zeynelabidin Gülsever ’in yaptığı konuşma ile devam etti.

Gülsever, mustazafın kısaca tanımını yaptıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Mustazaf bir yere sıkışmış, hicret etme olanağı olmayan Müslümanlar demektir. Kaçamayan demektir. Bugün ümmetin haline baktığımızda Müslümanların kaçacak hiçbir yeri yok. Hicret edilebilinecek hiçbir yurdu yok. Mekke de işkence görürsen hicret edilebilinecek bir Medine’miz yok. Yani ümmetçe mustazaf durumdayız.”

İslam coğrafyasında nice Halepçe Katliamı’na benzer katliamların yaşandığını söyleyen Gülsever, “Keşke bir Halepçemiz tek olsaydı. Hangi Halepçe’den bahsedelim ki Halepçe, Hama, iki gün önce denizde boğulan 250 kişi ve nice Halepçeler. Bir Halepçemiz tek olsaydı ona ağlardık yasını tutar kabullenirdik. Ama bir tane tek değil ki. Biz gerçekten mustazafmıyız? Ya da mustazafların taraftarı mıyız? Onlar için ağlıyor muyuz? Eğer bizde meleklerin ‘haydi cehenneme’ dediği kişiler olmak istemiyorsak bu uğurda mücadele etmeliyiz.” dedi.

İslam’ın evlerde yaşatılması gerektiğini belirten Gülsever, “Evet, ümmet mustazafdır. Peki, ümmet ne yapıyor? sorusunu sorduğumuzda bu sorunun cevabını evimizde arayacağız. Herkes kendi evine bakacak. Senin evinde ne kadar İslam varsa ümmette de o kadar var. Senin evinde ne kadar mücadele varsa ümmette de o kadar mücadele var. Yani herkes kendi evine İslam’ı koyar ve mücadele ederse ümmet İslamlaşmış ve mücadele etmiş olacak. İhlas ile mücadele etmemiz lazım. İhlâsımız zalimleri korkutur. Müminlere güç verir. Nasıl ki felçli ve tekerlekli sandalyeye bağlı olan Şeyh Ahmet Yasin’in ihlâslı mücadelesi zalimleri korkutmuşsa bizde ihlaslı mücadele edersek zalimler bizden de korkacak.” ifadelerini kullandı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.