Siirt’e ‘Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi

Siirt’e ‘Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi

Mustazaflar Cemiyeti Siirt şubesi tarafından ‘Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Siirt şubesi tarafından, Siirt Üniversitesi’nin konferans salonunda, dünden bugüne Şubat ayında şehit olmuşları anmak için  ‘Şehitleri Anma Programı’ düzenlendi.

 

Siirt Üniversitesi’nin konferans salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan sinevizyon ardından bölgenin tanınmış âlimlerinden Abdulbari Çelik bir konuşma yaptı.

 

İslam’ın aziz şehitlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Çelik, şunları ifade etti: “Vallahi Allah yolunda ölmek istiyorum, tekrar dirilip tekrar ölmek istiyorum, tekrar dirilip tekrar şehit olmak istiyorum diyen Hz. Muhammed’e sayısız selat-u selam olsun. Bugün bu kervanı devamlı canlı tutan; Habil’in, Yahya’nın, Zekeriya’nın varisi olan, Hamza’ya âşık olan, Mus’ab’ın yolunda yürüyen Şeyh Said’in, Hüseyin’in fedaileri olan aziz İslam’ın evlatlarına selam olsun”

 

Çelik, “Dünya ve ahiret şehidi olanlar, Allah yolunda öldürülenlerdir. Allah ve Resüllulah onlara şahittirler. Kim Kur’an’ın yolunda öldürülürse, kim Şeriat-ı Muhammedîye’yi hâkim kılmak için mücadele ederse ve bu uğurda ölürse o dünya ve ahiret şehididir.” dedi.

 

Dünyanın farklı coğrafyalarında şehit olmuş Mü’min’leri anan Çelik, daha sonra Diyarbakır da kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlatarak, “Allah Myanmar’daki İslam şehitlerine rahmet etsin. Allah Mısır’da şehit olan kardeşlerimize rahmet etsin. Allah Filistin’deki şehit olan kardeşlerimize rahmet etsin, mekânlarını âli kılsın. Dünyanın değişik coğrafyalarında şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet etsin. Allah Diyarbakır’da kurban bayramında fakirler-fukaralara, aç olan insanlara; ibadet aşkıyla fakirlere et götüren şehit Yasin Börü ve kardeşlerine rahmet etsin.” ifadelerinde bulundu.

 Program yapılan duadan sonra sona erdi. (Muhammed Dayan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.