Silopi'de askerlere saldıran PKK'lilerden 1'i tutuklandı, 1'i öldürüldü

Silopi'de askerlere saldıran PKK'lilerden 1'i tutuklandı, 1'i öldürüldü

​Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen operasyonlarla askerlere saldıran PKK'lilerden birinin tutuklandığı birinin ise öldürüldüğü bildirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Ortaköy Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasına, 26 Temmuz 2019 tarihinde saat 11.55 sıralarında PKK tarafından düzenlenen ve 2 askerin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ettiği belirlenen bir kişi düzenlenen operasyonla tutuklandı. 28 Temmuz tarihinde Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde icra edilen ve etkisiz hale getirilen 4 PKK'liden birinin saldırının faillerinden olduğu bildirildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olayın aydınlatılmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar sonucunda, olayda kullanılan araç ele geçirilmiş olup bu aracı kullandığı ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ettiği tespit edilen 1 şüpheli yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi.

İçişleri Bakanlığınca, Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "28 Temmuz 2019 tarihinde icra edilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 4 bölücü terör örgütü mensubundan birisinin, terör örgütü içerisinde sözde tim komutanı olarak faaliyet gösteren Irak uyruklu 'Şervan' kod adlı terörist olduğu ve 2 jandarma personelinin yaralandığı Ortaköy Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasına düzenlenen silahlı saldırı olayının faillerinden olduğu tespit edilmiştir" denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.