Silopi'de öğrenciler temiz bir çevre için çöp topladı

Silopi'de öğrenciler temiz bir çevre için çöp topladı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğrenciler, daha temiz bir çevre için çöp topladılar.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğrenciler tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, ilçedeki cadde ve sokakların temizlenmesi amacıyla etkinlik düzenlendi.

Silopi İlçe Öğrenci Meclis Başkanı Sude Naz Onuk ve meclis yönetiminin aldığı karar üzerine, Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk tarafından temizlik kampanyası başlatıldı.

"Geleceğimiz için Temiz Silopi" adıyla başlatılan kampanya kapsamında, 48'inci Cadde girişinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirilerek, afiş ve pankartlar açıldı.

Beyaz tişört giyerek şapka takan öğrenciler, yerde topladıkları çöpleri, belediye tarafından verilen çöp poşetlerine doldurdular. Çöpleri toplayan öğrencilerin bu hareketi çevredekilerin dikkatini çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doruk, "Silopi İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığının almış olduğu bir karar ile çöp toplama etkinliğinde bulunduk. Öğrencilerimizi sadece okul içerisinde değil, sosyal sorumluluk projelerine de katmak bizlere en büyük ödüldür. Sadece okul içerisinde kalmayıp, Silopi'nin bütün sokaklarını temizleme kampanyası başlattık. Bunu, halkımıza duyarlılık kazandırmak adına bir farklılık olarak gösterebiliriz. Halkımızın daha duyarlı olup, çöplerini yerlere atmasını istemiyoruz. Çünkü daha temiz Silopi'de daha kaliteli bir yaşam istiyoruz." dedi.

Silopi İlçe Öğrenci Meclis Başkanı Onuk, "Daha temiz bir Silopi için ilçemizde çöp topladık. Öğrenciler olarak duyarlılığımızı bütün halka duyurmak istedik. Herkes kapısının önünü temizlerse inanıyoruz ki bütün şehir temiz olur. Lütfen, hiç kimse çöpünü yere atmasın!" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Merve Birlik ise "İnsanlara sorumluluklarını hatırlatmak istedik. İnsanlar çöplerini yere atmamalıdırlar." şeklinde konuştu.

Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, kurum müdürleri, öğretmenler ve çeşitli okullardan öğrenciler de katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.