Şırnak Silopi'de kavurucu sıcaklığa rağmen çalışıyorlar

Şırnak Silopi'de kavurucu sıcaklığa rağmen çalışıyorlar

Şırnak'ın Silopi ilçesinde işçiler, 46 derece sıcaklığın altında çalışıyorlar.

Temmuz ayının gelmesiyle beraber Şırnak'ın en sıcak ilçelerinden olan Silopi'de işçiler, kavurucu sıcağın altında çalışıyorlar.

Sıcaklık derecesinin arttığı ilçeye Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin farklı şehirlerinden gelen işçiler, kavurucu sıcağa rağmen işlerini aksatmadan yapmaya devam ediyorlar.

Silopi Belediyesince İpekyolu üzerinde yapılan üstyapı peyzaj düzenlenmesinde çalışan işçiler, alınlarının teriyle evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Şu ana kadar işlerinin büyük kısmını bitirdiklerini belirten işçiler, son bir haftada sıcaklığın arttığını, sıcaklığın 46 dereceyi bulmasına rağmen yine çalıştıklarını söylediler.

Memleketi Siirt'ten Silopi ilçesine çalışmaya gelen kaldırım bazaltı döşeme ustası Suat Örenç, 45 derecenin altında çalıştıklarını belirterek, kavurucu sıcağın altında ekmek parası kazanmak için çalışmak zorunda olduğunu ve işini severek yaptığını anlattı.

Emrah Dilmaç ise "Siirt'ten Silopi'ye ekmeğimizi çıkarmak için geldik. Her şeyi memleketimiz için yapıyoruz. Burası da bizim memleketimiz sayılır. Günlük ortalama 10 saat çalışıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.