Şırnak Silopi'de mahalleli ile polis arasında arbede

Şırnak Silopi'de mahalleli ile polis arasında arbede

Şırnak’ın Silopi ilçesinde mahalle sakinleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesi Yenişehir mahallesinde, vatandaşlar ile Dicle EDAŞ ekipleri arasında yaşanan tartışmaya engel olmaya çalışan Polis ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

Dicle DEDAŞ ekipleri, ilçede kaçak elektrik kullanımını engellemek amacıyla Yenişehir mahallesi 123. sokağa kurduğu kaçak önleyici alçak gerilim sayaç otomasyon panolarını (ASOP) bağlamak için mahalleye geldi.

Kaçak önleyici ASOP’ların bağlanmasını istemediklerini belirten mahalle sakinleri ile DEDAŞ ekipleri arasından sözlü tartışma yaşandı.

Olay yerine gelen Polis ekipleri, mahalleliyi dağıtmak için biber gazları ile müdahale ederek havaya silah sıktı. Mahalleli ise polisler tarafından coplarla darp edildiklerini iddia ederek bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söylediler.

Öte yandan, Dicle DEDAŞ ekipleri, polis korumasıyla söz konusu sokağın elektriğini kesip olay yerinden ayrıldı.

Polisler tarafından darp edildiğini ve darp raporunun elinde olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Fatma Selçuk, “DEDAŞ ve polis ekipleri elektriklerimizi kesmek istediler. Biz, polislere hakaret etmedik. Biz, polislere saldırmadık. Ama onlar, kadın çocuk demeden bizi dövdüler, darp ettiler. Analarımız, bacılarımız kaç gündür bu kavurucu güneş altında yanıyorlar. Vicdanı olan gelsin bize yardım etsin. Bize şiddet uyguluyorlar, işte benim darp raporum. Çocuklarımızın ve eşimizin önünde darp edildim. Terörist, PKK’li değiliz.” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.