Şırnak, Travel Expo Turizm Fuarında

Şırnak, Travel Expo Turizm Fuarında

Travel Expo Uluslararası Turizm Fuarıve Gastronomi zirvesinde Şırnak da yerini aldı.

Türkiye'nin önemli turizm firmalarını bir araya getiren Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarında Şırnak Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ilin tanıtımı için stant açıldı.

Fuara, Hazreti Nuh'un gemisi başta olmak üzere birçok gelenek ve görenekleri ile katılan Şırnak standı, büyük ilgi gördü. Şırnak ve ilçelerinin turizm yatırımlarının tanıtıldığı stantta İdil, Cizre, Silopi, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak hakkında bilgiler verildi.

Şırnak standına ilgiyi öğrenciler gösterirken, geleneksel kıyafetleriyle ziyaretçileri karşılayan Şırnak folklor ekibi de büyük ilgi gördü.

Şırnak'ın, doğal hayatının birebir canlandırıldığı dekorasyonu, Hazreti Nuh gemisini, yaylalarını, tarihi eserlerini; Şırnak merkezde ve ilçelerinde kültürel varlıklar, ziyarete gelenler tarafından beğeni ile karşılandı.

Ziyaretçilere, Şırnak yöresine ait bal ve ceviz ikram edildi. Ayrıca Şırnak bölgesinin yöresel yemeklerinin tadına bakma fırsatı da buldular.

Şırnak'ta gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren stant görevlilerinden Huzan Barış, “Bu fuar sayesinde şehrimizi, Şırnak'ımızı ve ilçelerini tanıtma fırsatı bulduk. İlimiz hem tarihi hem kültürel hem doğal hem de yöresel zenginlikleri ile çok gelişmiş bir şehir. Biz de bunları ziyaretçilere anlatıyoruz. İlgi yoğun, insanlar çok merak ediyorlar. Bu fırsatı bize veren Sayın Valimiz Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekilimiz Turan Bedirhanoğlu'na çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar- İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.