Şırnak ve Mardin'de 5 PKK'li öldürüldü

Şırnak ve Mardin'de 5 PKK'li öldürüldü

Şırnak ve Mardin'de devam eden çatışmalarda 5 PKK'linin öldürüldüğü, 118 el yapımı patlayıcının da imha edildiği belirtildi.

Yaşanan çatışmalarda Şırnak'ta 4, Mardin'de ise bir PKK'linin öldürüldüğü ve çok sayıda el yapımı patlayıcının da imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, devam eden operasyonlarda Şırnak'ta 4 toplamında 414 PKK'linin öldürüldüğü, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise bir toplamında ise 403 PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, Şırnak'ta 110 el yapımı patlayıcının toplamında ise bin 226 el yapımı patlayıcının imha edildiği, Nusaybin'de ise 8 el yapımı patlayıcının toplamında ise 999 el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.   

PKK'lilerin yaktığı binalara dikkat çekilen açıklamada, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lilerin Şırnak'ta 138 binayı, Mardin'de ise toplamında 92 binayı yaktıkları bildirildi.

Öte yandan, Bin 500 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 328 adet kumanya, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kilogram amonyum nitrat, 20 kilogram alüminyum tozu, 525 metre kablo ve muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.