Şırnaklılar Peygambere yapılan saldırıyı kınadı

Şırnaklılar Peygambere yapılan saldırıyı kınadı

Şırnaklı bazı esnaf ve öğrenciler, Peygamber Efendimiz'e (sav) hakaret eden Fransız Charlie Hebdo dergisi ile Türkiye'deki taşeronu Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdiler.

Peygamber Efendimize (sav) hakaret eden Fransız Charlie Hebdo  dergisi ile Türkiye'deki taşeronu Cumhuriyet gazetesine,   Şırnaklı  vatandaşlar  ve öğrenciler büyük tepki gösterdi. Konu hakkında İlke  Haber Ajansı’na  konuşan  esnaf ve öğrenciler yapılan hakareti sert bir dille kınadı.

 

İlahiyat fakültesi öğrencilerinden Erkan Sezer, Charlie Hebdo dergisinin alemlere rahmet olarak gönderen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav) yapılan ahlaksız saldırıyı kınadığını belirtti.

 

"Cumhuriyet gazetesi derhal kapatılmalıdır"

Sezer, bu olayın aktörlerinden olan Charlie Hebdo dergisinin Türkiye ayağı olan Cumhuriyet Gazetesi’nin İslam düşmanı olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Gazetesi, bu derginin taşeronluğunu yaparak kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin  yüzde  99’unun Müslüman olduğu bir ülkede böyle mecmuaların derhal kapatılması gerekiyor. Bizim kutsiyetlerimize kimse hakaret edemez. Biz  Peygamberimizin yolunda ölmeye hazırız.” diye konuştu.

 

İlahiyat fakültesi öğrencilerinden Mücahit Ala’da Charlie Hebdo dergisinin bütün İslam dünyasına hakaret ettiğini, bu olayın siyonist ülkelerin oyunlarının devamı olduğunu kaydetti.

 

Türkiye Başbakanının Siyonist  güdümlü ülkelerin arasında aynı safta yer almasını kabullenemediğini ve yakışık kalmadığını belirten Ala, “Başta İsrail, Almanya ve Fransa olmak üzere Siyonist uşağı İslam düşmanlarının aynı safında Başbakanımızın olması, bizi derinden üzmüştür. Onlar İslam düşmanıdırlar. Olayı bir terör olayı olarak kınamak için orda bulunmak, bazı şeyleri örtbas etmez. Onları ve onlara taşeronluk edenleri lanetliyoruz.”dedi.

 

“Peygambere canımız feda”

Hz. Ömer Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Barış Güleç  de, Peygamber Efendimize yapılan saldırıyı lanetlediklerini ve  O’na canlarının feda olduğunu söyledi.

 

Şırnaklı esnaflardan Mehmet Tatar’da uğruna canlarını, mallarını ve her şeylerini feda ettikleri Peygambere yapılan hakareti lanetlediklerini belirterek, “Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygambere dil uzatmak, Siyonist  uşağı ülkelerin planlı programlı işidir. Bu saldırıları biz biliyoruz. Bunlar ilk defa olmuyor. Müslümanlar ve Peygamberin varisleri olan din adamları,  böyle sessiz kaldıkları müddetçe,  bu saldırılar artarak devam edecektir. Bunlar  da, bu vurdumduymazlıktan nemalanmaktadırlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Orta öğretim 6. sınıf öğrencisi Ahmet Tatar’da, “Peygamberime canım feda. Ben onu çok seviyorum. Fransız Charlie Hebdo dergisini ve onun taşeronlarını lanetliyor ve Allah’a havale ediyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

 

“Başbakanım sizin Siyonistlerin arasında ne işiniz var?”

Şırnaklı başka bir vatandaş Soner Som ise,”Yıllardır Afganistan’da , Arakan’da Suriye’de, Filistin’de Müslüman kanları dökülüyor. Bu Fransa’da ölen 12 gayrimüslim için saf tutanlar ,o zaman nerdeydiniz? Sorarlar size :’Müslüman’ın bir gavur kadar değeri yok mu?’ Sayın Başbakanım, sizin o Siyonistlerle aynı safta olmanız yakıştı mı size? Kendinize yakıştırıyor  musunuz?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

 

Som,  son olarak,  Müslümanlar  tek vücut olmadıkça bu olayların devamının da geleceğini, İslam ülkelerinin artık olaylara at gözlükleriyle bakmaktan vazgeçmesi gerektiğini, tepkilerini şiddetle göstermeleri gerektiğini  ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.