​Şırnak’ta 150 bin fidan dikilecek

​Şırnak’ta 150 bin fidan dikilecek

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş 81 ilde eşzamanlı düzenlenen "Fidanlar, fidanlarla büyüyor" etkinliği kapsamında il merkezinde 150 bin fidanın dikileceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Mili Eğitim Bakanlığının ortaklaşa organize ettiği "Fidanlar Fidanlarla Büyür" projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde olduğu gibi Şırnak’ta da 2 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

İl merkezinin okullar bölgesinde Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, İl Milli Eğitim Müdür Nurettin Yılmaz ve 2 bin öğrencinin katılımıyla 2 bin fidan toprakla buluştu.

Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, il merkezinde 150 bin öğrencinin fidan dikeceğini belirterek, "81 ilimizde Ankara’da da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle eş zamanlı olarak törenle uygulanan bir projedir. Bu projeyi Şırnak ilimize başlatmak üzere bir araya geldik. Gerçekten iyi düşünülmüş ve güzel tasarlanmış bir projedir. Projenin adı da çok güzel, ‘fidanlar fidanlarla büyüsün’ Siz değerli yavrularımız Şırnak genelinde. İlk ve ortaöğrenimine devam den 150 bin öğrencimiz var. En az 150 bin fidan dikeceğiz ve bu fidanlarımızla birlikte büyüyeceğiz. İnsanlığa, milletimize, şehrimize hizmet etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz öğrencilerle beraber fidanların dikimine başladı.

Ardından gazetecilere açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Nurettin Yılmaz, her bir öğrencinin kendi fidanın dikeceğini ifade ederek öğrencilerin fidanlarından sorumlu olacağını anlattı.

Yılmaz, "Bugün burada Tarım ve Orman Bakanlığını ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan protokol kapsamında 'fidanlar fidanlarla büyüyor' projesi Şırnak il merkezindeki okullar bölgesinde, öğrencilerimizle beraber 2 bin adet fidan dikiyoruz. Bu önemli ve güzel bir projedir. Bu projede katkısı olan devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ta maddi ve manevi gelişimlerini sağlamakla beraber, doğaya ve yeşilliye verilen önemin kazandırılması anlamında bunu çok önemli görüyoruz. Bu proje kapsamında her bir öğrencimiz kendi fidanının dikecek öğrencilik hayatı boyunca o fidanın gelişiminden sorumlu olacak ve fidanını kendi eliyle büyütecek." dedi

Kendi fidanın diken öğrencilerden Feyzullah Ülker, sorumlusu olduğu fidanın bakımını teneffüslerde yapacağını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.