Şırnak'ta elektrik kesintilerine vatandaşlar isyan etti!

Şırnak'ta elektrik kesintilerine vatandaşlar isyan etti!

Şırnak İl merkezinde son zamanlardaki elektrik kesintilerine vatandaşlar tepki göstererek, kış aylarına yaklaşırken onarımların başlaması nedeniyle DEDAŞ'ı suçladı.

ŞIRNAK - Şırnak İl merkezinde son zamanlarda yaşanan 2-3 saatlik kesintilerine vatandaşlar bir anlam veremediklerini, kış aylarının başlamasıyla yaşanan kesintiler nedeniyle DEDAŞ’ın vatandaşı mağdur ettiğini dile getirdi.

 

Şırnaklı esnaflardan Hacı Babat, her gün yaşanan belirli saatlerdeki elektrik kesintisini anlayamadığını bunun da kışın başında gerçekleşmesinin manidar olduğunu söyledi.

 

Babat, “ Her sene kış başında hep elektrikler sorun oluyor. Her gün elektrik kesintisi yaşanıyor. DEDAŞ kışın geldiğini görüyor, ona göre önlem alması gerekirken yaz aylarında yatıyor, kış gelince de çalışma yapılıyor. Bu olur mu?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

DEDAŞ’ın elektrikleri keyfi muameleyle kestiğini iddia eden Resul Çakar ise “Şırnak’ta yaşanan elektrik kesintilerinin keyfi yapıldığını düşünüyorum. Kulağımıza ilginç iddialar geliyor.Yapılan kesintilerin  kayıp kaçak oranını dengelemek için yapıldığını, merkez ve köylerinde bu dengeleme adı altında her gün 3 saat elektrik kesintisi yapıldığını biliyoruz.” diyerek biran önce DEDAŞ’ın bu iddialar hakkında cevap vermesi gerektiğini söyledi.

 

Devletin en alt kademesine kadar bir duyarsızlık hakim olduğunu iddia eden Ömer Açıl, “Dedaş bir aboneye 1000 TL ceza kesip, bir hafta içinde ödenmediği takdirde icraya gidecek diyor. Bütün bunlara karşın halkın tek savunma hakkı, Adalet ve hukuk sitemi de onlara göre işliyorsa, bu işin başından en altına kadar bir şeylerin olduğu aşikârdır.” ifadelerini kullandı.

 

Aydınlıkevler Mahalle sakinlerinden Ahmet Ekici ise elektrik kurumunun özelleştiğinden beri kimsenin bir hayır görmediğini dile getirerek, bütün suçun kaçak tüketimde olduğu söylemlerine katılmadığını, bir an önce gerekli çalışmanın yapılarak daha fazla halkın mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Konu ile ilgili halkın tepkilerini ilettiğimiz DEDAŞ yetkilileri ise bütün şikâyetlerin kaynağının vatandaşların elektriği sorumsuzca ve bilinçsizce kullanmasından kaynaklandığını belirtti.

 

DEDAŞ yetkilisi, “Kış aylarının gelmesiyle trafolarda büyük yüklenmeler var.1 trafoda 150 evin idare edebileceği enerji mevcutken o ev 250 evin enerjisini trafoya yük bindiriyorsa bu trafo da dayanmıyor. Bugün 1 trafo bedeli 20 bin TL’dir. Her hafta 2-3 tane trafo aşırı yüklenmeden çöpe atıyoruz değiştiriyoruz. Yazık değil mi?” dedi.



DEDAŞ yetkilileri, çalışmalarını daha kaliteli ve kesintisiz elektrik verilebilmesi için belirli periyotlarda elektrik kesintisi yapılacağını ve amaçlarının vatandaşlara daha uzun süreli kesintisiz enerji verilmesi olduğunu bildirdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.